Λουκάνικα με πιπεριές στο φούρνο

               Οι περισσότεροι από εμάς “φάγαμε” ώρες ατελείωτες σε μία κουζίνα ετοιμάζοντας το τέλειο γιορτινό γεύμα. Είναι, όμως, κι αυτά τα New year’s resolutions που αποφασίσαμε να μετριάσουμε το γρήγορο φαγητό… όμως στην κατηγορία δε συγκαταλέγεται το σπιτικό γρήγορο φαγητό!

               Τι χρειαζόμαστε για 4 μερίδες;

               4 μεγάλα λουκάνικα γαλοπούλας, κομμένα σε φέτες

               2 πιπεριές (προτείνω συνδυασμό χρωμάτων!) κομμένες σε χοντρές φέτες

               1 συσκευασία ντοματίνια

               1 μεσαίο κρεμμύδι, ξερό

               1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

               1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

               1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

               Αλατοπίπερο

               Τι κάνουμε;

               Απλούστατο!

Προετοιμάζουμε το φούρνο προθερμαίνοντάς τον στους 200°C. Όταν έχει ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε σταδιακά τα υλικά (τις πιπεριές, τα λουκάνικα, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το σκόρδο) κι έπειτα το λάδι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε ώστε τα μπαχαρικά και το λάδι να “απλωθούν”. Αφήνουμε να ψηθούν για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά ή έως ότου δούμε πως τα λαχανικά έχουν αρχίσει να ροδίζουν και να μαλακώνουν και τα λουκάνικα όταν έχουν πάρει χρώμα.

Το συγκεκριμένο φαγητό είναι ιδανικό και για όσους ακολουθούν διατροφή με περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων, μια που η κάθε μερίδα περιέχει μόλις 210 θερμίδες!

Καλή όρεξη!

               Credits συνταγής & photos: Prevention

You may also like