Μεξικάνικο Guacamole με ψητό καλαμπόκι & κόκκινη πιπεριά

Μία παραλλαγή του γνωστού Guacamole, κατευθείαν από το Μεξικό, αλλά εξίσου αυθεντική….

Θα χρειαστείτε:
1 καλαμπόκι, χωρίς κέλυφος
1 κόκκινη πιπεριά
3 αβοκάντο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κ. σ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Χυμός από 1 λάιμ
3-5 σταγόνες Tabasco
Αλάτι και μαύρο πιπέρι, για γεύση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Ψήνετε το Καλαμπόκι στη σχάρα σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το από τη σχάρα και αφήστε το να κρυώσει.

2. Γυρίστε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε την κόκκινη πιπεριά στη σχάρα και ψήστε την μέχρι να μαυρίσουν όλες οι πλευρές. Τοποθετήστε την πιπεριά σε μία καφέ χάρτινη σακούλα και αφήστε την να “ιδρώσει” για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε τη φλούδα της. Κόψτε την και καθαρίστε την από τους σπόρους. Κόψτε την υπόλοιπη σε μικρούς κύβους. Καθαρίστε το καλαμπόκι, κρατώντας μόνο αυτό που τρώγεται.

3. Κόψτε στη μέση το αβοκάντο κι απομακρύνετε το “κουκούτσι”. Με ένα μαχαίρι κόψτε το σε μικρά κυβάκια , αφού έχετε αφαιρέσει τη φλούδα.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το καλαμπόκι, την κόκκινη πιπεριά, το αβοκάντο,τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι,το χυμό λάιμ, το Tabasco, αλάτι και πιπέρι. Α Σερβίρετε.

Σημείωση: Εάν δεν έχετε μια σχάρα, μπορείτε να ψήσετε το καλαμπόκι και την πιπεριά σε καυστήρα χαμηλής φλόγας και να εναλλάσσονται κάθε 10 δευτερόλεπτα για να κάψουν από όλες τις πλευρές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο σας…

Πηγή: εδώ

You may also like