Ξέρετε πόσο διαρκεί το τέλειο sex ;

Νομίζατε ότι το τέλειο, μοναδικό απόλυτο σεξ πρέπει να διαρκεί όλη νύχτα; Ίσως αν έχετε πολύ χρόνο και είστε στην αρχή που “γνωρίζετε” ο ένας τον άλλο… αλλά πόσο σίγουροι είστε; Έρευνα μιας ομάδας σεξολόγων και ψυχοθεραπευτών στις Ηνωμένες Πολιτείες εστίασε στην ποιότητα του σεξ σε σχέση με τη χρονική διάρκεια και απέδειξε πως, όσο λιγότερο περίπλοκη είναι η σεξουαλική πράξη, τόσο το καλύτερο.

Συγκεκριμένα, οι Τζίνεϊ Γκαρντίνι και Έρικ Κόρτι, ερευνητές στο Behrend College της Πενσιλβάνια, ζήτησαν από πενήντα μέλη της Ένωσης για τη Θεραπεία και Έρευνα του Σεξ να καταθέσουν την προσωπική τους εμπειρία. Στη συνέχεια φρόντισαν να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με τα στοιχεία που είχαν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από τους πελάτες τους και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα για το πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ στην ιδανική περίπτωση (χωρίς τα προκαταρκτικά):

1-2 λεπτά είναι πολύ λίγα
3-7 λεπτά είναι αρκετά
7-13 λεπτά είναι το επιθυμητό
10-30 λεπτά είναι πάρα πολλά
3-13 λεπτά είναι το σύνηθες

«Η ερμηνεία που δίνει ένας άντρας ή μια γυναίκα στη σεξουαλική του/της συμπεριφορά βασίζεται σε προσωπικές πεποιθήσεις, οι οποίες διαμορφώνονται κυρίως από το άμεσο ή έμμεσο κοινωνικό περιβάλλον. Δυστυχώς, η σύγχρονη κουλτούρα έχει γεννήσει λανθασμένα στερεότυπα πάνω στο σεξ. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ό,τι τα πλέον απαραίτητα στοιχεία για καλό σεξ είναι ένα τεράστιο πέος, οι θεαματικές στύσεις και οι ολονύκτιες σεξουαλικές επιδόσεις. Όλο αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα και τελικά προκαλεί απογοήτευση στους δύο εραστές» τόνισε ο Έρικ Κόρτι, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Και συνέχισε: «Με αυτή την έρευνα φιλοδοξούμε να διαλύσουμε τυχόν αυταπάτες και να ενθαρρύνουμε άντρες και γυναίκες να δουν τα πράγματα ρεαλιστικά. Σε μια εποχή που το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορίες του τύπου πώς να κάνετε το καλύτερο σεξ της ζωής σας ή νέες στάσεις για σίγουρο οργασμό, υπάρχει και η εναλλακτική του απλού σεξ. Η ερωτική πράξη που διαρκεί 7 έως 13 λεπτά δίνει στη γυναίκα την ευκαιρία να φτάσει στην κορύφωση και στον άντρα την ικανοποίηση που χρειάζεται. Αυτό είναι αρκετό». Αντί λοιπόν να ψάχνουμε τρόπους για να κάνουμε πιο πολύπλοκη και συναρπαστική τη σεξουαλική μας ζωή, μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα;

Πηγή

You may also like