Ξεκινούμε τη χρονιά με cozy style ενώ μένουμε σπίτι!

Η νέα χρονιά έφτασε, με την επιθυμία μέσα μας να είναι μακράν καλύτερη από το 2020 να καίει. Μπορεί όταν σου ανακοινώνουν πως πρέπει να παραμείνεις σπίτι και να περιορίσεις μετακινήσεις και επαφές στις απολύτως απαραίτητες να σου κακοφαίνεται, όμως η ελπίδα πως κρατώντας ΟΛΟΙ μας τα μέτρα θα βγούμε από αυτήν την περιπέτεια όρθιοι και δυνατοί είναι η κινητήριος δύναμή μας. Ας περάσουμε λοιπόν, τη μέρα με χαμόγελο, διασκεδάζοντας και… φυσικά με στυλ!

               Είπαμε: το να μείνουμε με τις πυτζάμες είναι το μόνο εύκολο, όμως το θέμα είναι να κρατήσουμε τις μικρές καθημερινές μας συνήθειες ώστε να μη “βουλιάξουμε” ψυχολογικά! Οπότε πάμε στη ντουλάπα!

What to wear at home?

Το slouchy παντελόνι δεν είναι μόνο για τις ώρες στο γραφείο, αλλά μπορεί να γίνει ένα πρακτικό ρούχο για την ημέρα μας. Από το Massimo Dutti ξεχωρίζουμε αυτό το κομμάτι με τα κουμπιά του να κάνουν αμέσως αίσθηση και φυσικά ένα oversized πουλόβερ θα κάνει ακόμη πιο χουχουλιάρικη τη μέρα μας!

Ψώνια της τελευταίας στιγμής; Βόλτα με τα μικρούλια για να τρέξουν και να παίξουν; Όποιος κι αν είναι ο… κωδικός που θα στείλουμε, αυτά τα αρβυλάκια από τη συλλογή των Envie Shoes θα μας προσφέρουν άνεση και στυλ! Και βέβαια θα είναι μία καλή επένδυση για παραπάνω looksόταν θα ετοιμαζόμαστε για τη δουλειά με το καλό!

Όπως θα βάλουμε την ενυδατική μας κρέμα το πρωί για να φρεσκάρουμε την επιδερμίδα μας και θα χτενίσουμε τα μαλλιά μας ώστε να μη θυμίζουμε “κακιά μάγισσα”, έτσι δεν πρέπει να αμελούμε τα αξεσουάρ – έστω και σε less is more επίπεδο! Σας προσκαλώ να κάνετε μία βόλτα στο Etsy και το e-shopτου Enlitho όπου μπορούμε να διαλέξουμε από μία πανέμορφη συλλογή κοσμημάτων που εμπνέονται από τη μυθολογία και την ιστορία – κι όχι μόνο τη δική μας! Εμείς ξεχωρίσαμε το μενταγιόν Dainty που θα δώσει λάμψη στο lookκαι θα μας φτιάξει φυσικά τη διάθεση φορώντας το!

Playtime’s just started!

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται το lockdown, η αλήθεια είναι πως έχουμε μία ευκαιρία να περάσει χρόνο η οικογένεια χωρίς να είναι ο καθένας απασχολημένος μπροστά σε μία οθόνη! Και τι καλύτερο από ένα επιτραπέζιο που θα ακονίσει την αντίληψη, τη μνήμη και την ευρηματικότητα των παικτών. Ενώ παράλληλα θα αποκτούν γνώσεις σα να ταξιδεύουν στον κόσμο; Οι κανόνες του παιχνιδιού “Recollect: Ο Γύρος του Κόσμου” που μπορείτε να βρείτε και στα Public είναι απλοί, ωστόσο πρέπει κάθε παίκτης να είναι και γρήγορος ώστε να συγκεντρώσει τις περισσότερες κάρτες! Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και διδακτικό για μικρούς και μεγάλους!

Όσο ελκυστικό κι αν είναι το binge watching της αγαπημένης μας σειράς ή ένας movie marathon… Το βιβλίο πάντα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Οπότε,τοποθετούμε μέσα στο γυάλινο δοχείο τα αρωματικά sticks Mood Boost των Little Secrets Natural Cosmetics με άρωμα σύκο, νερόλι και λευκό ξύλο για χαλάρωση και ψυχολογική τόνωση. Κουρνιάστε στην αγαπημένη σας γωνίτσα και ξεκινάμε!

What to read?

Αυτήν την περίοδο με έχει απορροφήσει ιδιαίτερα ο “Παριζιάνος” της Isabella Hammad που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ο Μιντχάντ Καμάλ ταξιδεύει από μία μικρή πόλη της Παλαιστίνης στο Μονπελιέ για να σπουδάσει ιατρική. Μπροστά του ξετυλίγεται ένας κόσμος διαφορετικός από όσα γνώρισε ενόσω μεγάλωνε. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι, αν μη τι άλλο, γρίφος σε αυτόν το νέο τόπο, καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο: ούτε οι φιλίες ούτε ο έρωτας. Ο Μιντχάντ αναζητά τον εαυτό του εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που αλλάζει ήδη τις ζωές όλων.

Πρόκειται για μία σαγηνευτική ιστορία στα πλαίσια ιστορικών γεγονότων που άλλαξαν τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, μοιάζει να είναι παράδοξα επίκαιρο… Βεβαίως θα μιλήσουμε για αυτό εν ευθέτω χρόνο αφότου θα το έχω καταβροχθίσει!

Μην ξεχνάτε πως όπλο μας αυτήν την περίοδο είναι η υπομονή και το χαμόγελό μας. Όσο έχουμε αυτά τα δύο, τίποτα δε μας νικάει! Μέχρι το επόμενο ραντεβού μας, #staysafe , #staypositive ! Τα καλύτερα θα έρθουν!

Photo credits: @davidtoddmccarty / unsplash

You may also like