Οι παντρεμένες πίνουν περισσότερο (αλκοόλ) από τις singles

alcool wineΟ γάμος αλλάζει πολλά πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου μέσα σε αυτά είναι για τις γυναίκες και το ποτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ένωσης Αμερικανών Κοινωνιολόγων οι παντρεμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο από εκείνες που είναι ελεύθερες, διαζευγμένες ή χήρες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρα Corinne Reczek,από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati. προσπαθώντας να αναλύσουν τις συμπεριφορές των ανθρώπων σε σχέση με το ποτό κατά την διάρκεια διαφορετικών καταστάσεων στην ζωή τους. Επανεξέτασαν στοιχεία σχεδόν 5.300 ανθρώπων σε μια έρευνα που ξεκίνησε το 1957 και έφτασε μέχρι και το 2004.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν ότι οι παντρεμένοι άνδρες πίνουν λιγότερο απ’ ότι οι ελεύθεροι, οι χωρισμένοι και οι χήροι, ενώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στις γυναίκες.

Κι ενώ μια γαμήλια συμβίωση και μια κοινή ζωή οδηγεί τους άνδρες να πίνουν πιο συντηρητικά και μετρημένα στις γυναίκες ανεβάζει το επίπεδο αλκοόλ, χωρίς βέβαια να προκύπτει από την μελέτη ότι οδηγούνται σε υπερβολικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ, γίνονται μάλλον αυτό που χαρακτηρίζουμε ως συστηματικοί κοινωνικοί πότες.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η σύμβαση του γάμου λύεται; Οι άνδρες οδηγούνται στις παλιές τους συνήθειες δηλαδή το ποτό, τις γυναίκες, και στο φαγητό!

Πηγή: http://www.indiatimes.com

You may also like