Ο Λόρενς της Αραβίας αποσύρεται στην … τέντα του

Ο Λόρενς της Αραβίας αποσύρεται στην … τέντα του. Ο 79χρονος Πήτερ Ο’ Τουλ, ήρωας του κινηματογραφικού έπους του Ντέιβιντ Λιν που υπήρξε οκτώ φορές υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ (αλλά δεν κατόρθωσε να το κερδίσει παρά μόνο να πάρει ένα τιμητικό Όσκαρ το 2003 σημειώνοντας, έτσι, ένα μοναδικό ρεκόρ), ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ολοκληρώνει την επαγγελματική του δράση.

«Αγαπητοί όλοι», ξεκινάει το μήνυμα που εξέδωσαν οι εκπρόσωποί του. «Είναι η ώρα να τα παρατήσω. Να αποσυρθώ από τις ταινίες και τη θεατρική σκηνή… δεν θα επιστρέψω».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πήτερ Ο’ Τουλ, ζωντανού θρύλου της έβδομης τέχνης, η επαγγελματική του ζωή του προσέφερε υποστήριξη από τον κόσμο, συναισθηματική ολοκλήρωση και υλική ανακούφιση. Τον έκανε να γνωρίσει όμορφους ανθρώπους και καλούς συντρόφους με τους οποίους μοιράστηκε και τις αποτυχίες και τις επιτυχίες.

Πάντως, ο Πήτερ Ο’ Τουλ πιστεύει ότι καθένας πρέπει να αποφασίζει ο ίδιος πότε είναι καιρός να σταματήσει. Έτσι αποχαιρετά το επάγγελμά του με ένα «μη δακρυσμένο και με βαθιά ευγνωμοσύνη αντίο».

Στην καριέρα του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ένα βραβείο ΄Εμυ και το προαναφερθέν τιμητικό βραβείο ΄Οσκαρ.

Ο Πήτερ Ο’ Τουλ είναι ίσως ο μοναδικός από τους Βρετανούς ηθοποιούς της γενιάς του, που είχαν ως κέντρο των θεατρικών εμφανίσεών τους το Λονδίνο, που δεν έχει τιμηθεί ως ιππότης του Βρετανικού στέμματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λονδίνου, Ντέιλι Μέιλ, του έχει προσφερθεί ο τίτλος του ιππότη ή του ιππότη επί τιμή το 1987, όμως αυτός τον αρνήθηκε εξαιτίας των προσωπικών και πολιτικών του πεποιθήσεων.

Στη ζωή του διακρίθηκε για τις κινηματογραφικές και θεατρικές του εμφανίσεις και για το πάθος του για το αλκοόλ. Το 1959 παντρεύτηκε την Ουαλή ηθοποιό Σαν Φίλιπς από την οποία χώρισε το 1979 έχοντας κάνει δυο κόρες, ενώ το 1983 σε ηλικία 50 ετών έγινε πατέρας ενός αγοριού από τη φιλενάδα του, το μοντέλο Κάρεν Μπράουν. Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στο BBC Radio τον Ιανουάριο του 2007, ο Ο’ Τουλ είχε πει ότι είχε μελετήσει τις γυναίκες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθώντας όσο μπορούσε περισσότερο να τις γνωρίσει, αλλά τελικά δεν κατάλαβε τίποτε.

Πηγή:http://www.tovima.gr

You may also like