Παιχνίδια για τις μέρες του Πάσχα

Τα σχολεία έκλεισαν κι εσείς, όπως κι εγώ, αναρρωτιόμαστε πώς θα “εκμεταλλευτούμε” όλες αυτες τις ώρες με τα παιδιά, που έχουν αστείρευτη ενέργεια και θέλουμε να περάσουμε και καλά…. Ψάχνοντας για ιδέες , βρήκα κάτι πολύ ενδιαφέρον στο babyglitter , παιχνίδια που συνηθίζονται στο εξωτερικό, κυρίως σε παιδικά πάρτυ, αλλα που μπορούν άνετα να “εφαρμοστούν” κι εδώ!

(1) Πασχαλινή σκυταλοδρομία:

easter outdoor gameΜαζέψτε όλα τα παιδιά της παρέας, και μετατρέψτε την αυλή σας, ή όπου βρεθείτε εξωτερικά, σε αγωνιστική πίστα!

Χωρίστε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Στο ένα άκρο της αυλής, σηματοδοτίστε μια αφετηρία χρησμοποιώντας π.χ. μπαλόνια δεμένα, και αντίστοιχα στο άλλο άκρο, μερικά μέτρα πιο πέρα, ένα δεύτερο σημείο. Δώστε σε κάθε παιδί ένα πλαστικό κουτάλι αλλά σε κάθε ομάδα μόνο ένα αυγό.

Οι ομάδες πρέπει να στέκονται πίσω από την αφετηρία, δημιουργώντας 2 σειρές (μία για τη κάθε ομάδα).Τα παιδιά που είναι πρώτα στη γραμμή θα πρέπει να τοποθετήσουν το αυγό της ομάδας τους στο κουτάλι τους και να το κρατήσουν στο στόμα με τα δόντια τους.

Το παιχνίδι ξεκινά! Δώστε την εκκίνηση με το σφύριγμα μιας σφυρίχτρας.

Το κάθε παιδί θα πρέπει να περπατήσει γρήγορα μέχρι τα μπαλόνια της απέναντι πλευράς, να στρίψει και να ξανά βρεθεί στην εκκίνηση όπου θα πρέπει να μεταφέρει το αυγό από το δικό του κουτάλι στο επόμενο μέλος της ομάδας (στην αλλαγή αφήστε τους να χρησιμοποιήσουν και τα χέρια). Εάν στη διαδρομή ένα αυγό πέσει στο έδαφος, το σηκώνουν, το ξανά τοποθετούν πίσω στο κουτάλι, και συνεχίζουν τη διαδρομή.

Η πρώτη ομάδα της οποίας όλα τα μέλη θα έχουν διανύσει τη διαδρομή και θα τερματίσουν πρώτοι θα είναι οι νικητές!

(2) Bowling με αυγά:

easter outdoor gameΣε αυτήν την εκδοχή του κλασικού ιταλικό παιχνιδιού -μπόουλινγκ στο γκαζόν-, ο σκοπός είναι να δούμε ποιος παίκτης μπορεί να φτάσει το αυγό του πιο κοντά στο λεγόμενο “pallino”, ή στην περίπτωση αυτή, ένα απλό λευκό αυγό! παιδί πρέπει να πάρει δύο βραστά αυγά που έχουν το ίδιο χρώμα. Αν είναι όλα κόκκινα σημειώστε με μαρκαδόρο πάνω στο κάθε αυγό το όνομα του παιδιού στο οποίο αντιστοιχούν.

Για να ξεκινήσει το παιχνίδι, ένας παίκτης ρίχνει (πετώντας ή ρολάρωντας) το σκέτο λευκό αυγό. Αυτό κάπου θα σταματήσει και θα πρέπει να παραμείνει εκεί. Στη συνέχεια, ο ίδιος παίκτης θα ξεκινήσει πετώντας (ή ρολάρωντας) ένα από τα χρωματιστά του αυγά με στόχο να πάει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο λευκό αυγό. Από το ίδιο σημείο εκκίνησης, το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι παίκτες, ο καθένας με τη σειρά του πετώντας ένα από τα χρωματιστά αυγά.

Όταν όλα τα παιδιά έχουν πάει μια φορά, ο καθένας έχει και δεύτερη προσπάθεια, αυτή τη φορά με το αυγό που του απομένει. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυγά τους για να απομακρύνουν κάποιο αυγό άλλου παίκτη, ή ακόμα καλύτερα για να σπρώξουν το πρώτο δικό τους ακόμα πιο κοντά στο λευκό αυγό.

Αφού ολοκληρωσουν όλοι οι παίκτες, μετρήστε την απόσταση των αυγών από το pallino (το λευκό αυγό) για να δείτε ποιανού παίκτη είναι πιο κοντά σε αυτό. Αν υπάρχει ισοπαλία, ο παίκτης του οποίου το αυγό είναι σε καλύτερη κατάσταση είναι ο νικητής!

(3) Δώσε το αυγό χωρίς χέρια:

pass the egg

Για το παιχνίδι αυτό θα χρειαστείτε ένα βραστό αυγό.

Μαζέψτε τα παιδιά σε έναν κύκλο. Στόχος είναι να προσπαθήσουν να περάσουν το βραστό αυγό από τον έναν στον άλλο με τα πηγούνια τους! Αν το αυγό όμως πέσει μεταξύ δύο παικτών, τότε και τα δύο παιδιά βγαίνουν εκτός κύκλου.

Ο τελευταίος που θα στέκεται στο κύκλο θα είναι ο νικητής!

Θα ψάξουμε και για άλλες δραστηριότητες, να ειστε σίγουροι….γιατι όπως είπαμε με τα παιδιά, πρέπει πάντα να βρίσκουμε κάτι διαφορετικό κι ευχάριστο για να τα απασχολούμε!

 

 

You may also like