Ποιοί είναι οι πιο large τουρίστες;

chinese tourist parisΤα νέα στοιχεία της δεύτερης ετήσιας έκθεσης σχετικά με τις συνήθειες των Κινέζων στη βιομηχανία του τουρισμού, που κυκλοφόρησε από το Hotels.com, την κορυφαία ιστοσελίδα ξενοδοχειακών κρατήσεων στον κόσμο, αποκαλύπτουν σημαντικά στοιχεία σχετικά με την αλλαγή της συμπεριφοράς των κινέζων ταξιδιωτών και πώς προσαρμόζεται σε αυτή η παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 3.000 Κινέζοι διεθνείς ταξιδιώτες και πάνω από 1.500 ξενοδόχοι σε όλο τον κόσμο, και η έκθεση της Hotels.com ανέδειξε ένα ποσοστό 75% των ξενοδόχων παγκοσμίως, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι κινέζοι ταξιδιώτες σήμερα αντιπροσωπεύουν έως και 5% του συνόλου των επισκεπτών στις επιχειρήσεις τους, ενώ το 45% υποστηρίζει ότι έχει παρατηρήσει μια αύξηση των κινέζων επισκέπτες σε σχέση με πέρυσι.

Οι ξενοδόχοι βλέπουν την Κίνα ως μια πηγή θετικής ανάπτυξης της αγοράς για τα επόμενα τρία χρόνια με έναν στους 10 να περιμένει μια αύξηση της τάξης του 50% και σχεδόν τους μισούς να προσβλέπουν σε μια αύξηση από 11-50%.

Επίσης, η έκθεση αποκάλυψε ότι η Σιγκαπούρη κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 10 προορισμών στο εξωτερικό, που οι κινέζοι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται να επισκεφθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις επιλογές προορισμού τους είναι η ασφάλεια (43%), τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς (39%) και το value-for-money (30%).

[quote_right]Σύμφωνα με την έκθεση της Hotels.com η πλειοψηφία των Κινέζων (96%) ταξιδεύει στο εξωτερικό για λόγους αναψυχής, ενώ το 52% έχει επισκεφθεί και άλλες χώρες για δουλειά ή εκπαίδευση.[/quote_right]
Οι 10 προορισμοί που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν στους επόμενους 12 μήνες είναι:

-Αυστραλία 39%
-Γαλλία 33%
-Νέα Ζηλανδία 27%
-Ηνωμένες Πολιτείες 26%
-Ελβετία 25%
-Σιγκαπούρη 23%
-Χονγκ Κονγκ 21%
-Ταϊβάν 20%
-Ηνωμένο Βασίλειο 19%
-Καναδάς 19%

Με μια αυξανόμενη τάση, σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) των κινέζων ταξιδιωτών δηλώνουν ότι προτιμούν να ταξιδεύουν ανεξάρτητα και όχι ως μέρος μιας ομάδας. Οι ξενοδόχοι στη Σιγκαπούρη παρατήρησαν ότι οι κινέζοι ταξιδιώτες ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, μιλούν ολοένα και περισσότερο Αγγλικά και το κυριότερο από όλα είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε ότι αφορά τις τιμές.

Τέλος, περισσότερο από το 1/4 των κινέζων ταξιδιωτών (27%) χρησιμοποιούν τα social media για αποφασίσουν για τον προορισμό των διακοπών τους και το ποσοστό αυτό ανεβαίνει (33%) σε μικρότερους ηλικιακά ταξιδιώτες.

Πηγή: εδώ

You may also like