Πώς θα συνεχίσεις τη γυμναστική στις διακοπές σου;

Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα! Ενώ έχεις ήδη κλείσει εισιτήρια για να πας στο αγαπημένο σου νησί ή περιμένεις τη μέρα να πας στο χωριό σου, μια σκέψη γυρνάει συνεχώς στο μυαλό σου. Πώς ενώ θα χαλαρώνεις κάνοντας διακοπές, θα κρατηθείς σε φόρμα. Και επειδή είμαστε μαζί σου, δεν θα αφήσουμε να πάει στράφι τόση γυμναστική που έκανες στην καραντίνα και παρακάτω θα μάθεις τους τρόπους μέσω των οποίων θα συνεχίσεις να κάνεις τη γυμναστική σου. Και που ξέρεις μπορεί να γυρίσεις πιο γυμνασμένη από τις διακοπές σου!

Με ποιους τρόπους θα συνεχίσεις τη γυμναστική σου ενώ κάνεις διακοπές:

  • Αντικατάστησε το στατικό ποδήλατο με το θαλάσσιο ποδήλατο

Αν γενικά κάνεις στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο ή στο σπίτι σου, τότε τη λύση θα την βρεις στο θαλάσσιο ποδήλατο. Αν εκεί που κάνεις διακοπές δεις θαλάσσιο ποδήλατο μπροστά σου, τότε ανέβα μόνη ή με την παρέα σου και κάνε την πιο χαρούμενη προπόνηση της ζωής σου. Παράλληλα όσο θα κάνεις ποδήλατο, θα περνάς καλά και θα γυμνάζεσαι. Το πόσο γρήγορα θα πηγαίνεις είναι δική σου απόφαση!

  • Απλά..χόρεψε!

     Δεν έχεις ύπνο το μεσημέρι ή το βράδυ; Εκμεταλλεύσου τη ‘’βαρεμάρα σου’’, βάλε την αγαπημένη σου playlistκαι απλά χόρεψε. Προσπάθησε να επιλέξεις χορευτικά τραγούδια με γρήγορο ρυθμό για να συνδυάσεις την αερόβια άσκηση με την ανεβασμένη και καλοκαιρινή διάθεση. Αν έχεις και καλή παρέα, ξεσήκωσε τους, χορέψτε με την ψυχή σας και παράλληλα γυμναστείτε. Τέλεια ιδέα;

  • Περπάτημα ή τρέξιμο στη παραλία

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο να περπατάς ή να τρέχεις δίπλα στη παραλία, βλέποντας το απέραντο γαλάζιο, τον ήλιο ενώ παράλληλα στα πόδια σου νιώθεις τον μοναδικό συνδυασμό της άμμου με το νερό. Προσπάθησε να ξυπνάς πρωί και να πηγαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο, αλλιώς προτίμησε την ιδανική στιγμή που μόλις έχει ολοκληρωθεί το ηλιοβασίλεμα. Φυσικά κατά την διάρκεια της άσκησης, μπορείς να σταματάς να πίνεις νερό, να παίρνεις ανάσες και γιατί όχι να βγάζεις φωτογραφίες με το μοναδικό τοπίο.

  • Παίξε με τα παιδιά σου στη παραλία

Φέτος προτείνουμε να κάνεις κάτι διαφορετικό! Μην βυθίζεσαι για ώρες στην ξαπλώστρα σου αλλά δες τα πράγματα αλλιώς και παίξε ότι παίζουν τα παιδιά σου. Είτε παίζουν ποδόσφαιρο, beach volley είτε κάνουν διαγωνισμό ποιος θα κάνει την καλύτερη βουτιά, μπες και εσύ στο παιχνίδι και γίνε ένα με την παρέα. Από τη μία θα περάσεις αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά σου και από την άλλη θα κρατηθείς σε καλή φυσική κατάσταση.

  • Κολύμπι, το κλασικό!

    Αν δεν προτείναμε και το κολύμπι, τι λίστα θα ήταν αυτή; Ότι και αν έχεις πιο κοντά στις διακοπές σου, θάλασσα ή πισίνα ξεκίνα το κολύμπι. Αρχικά σιγά – σιγά και όσο περνούν οι μέρες αύξησε τον ρυθμό σου και δες το σώμα σου να δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Θα κάνεις καλό τόσο στο μυϊκό όσο και στο καρδιαγγειακό σύστημα και πάμε στοίχημα ότι θα αποκτήσεις μια νέα συνήθεια που θα θες να την συνεχίσεις και τον χειμώνα. Και καλά θα κάνεις εμείς θα πούμε!

Και τώρα μπορείς ξέγνοιαστη να πας διακοπές!

Photo credits:  Instagram @heir

You may also like