Ρόδι: 5 λόγοι να τρως κάθε μέρα την υπερτροφή της φύσης

Το κατακόκκινο φρούτο, το αγαπημένο ρόδι έχει αντιοξειδωτικές και αντι-ικές ιδιότητες. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που ψάχνεις μια υπερτροφήη οποία βοηθά εξαιρετικά το ανοσοποιητικό. Διατηρεί υπό έλεγχο την αρτηριακή πίεση και κάνει καλό στην πέψη και στην επιδερμίδα. Άραγε υπάρχει κάποιος που δεν λατρεύει την ιδιαίτερη γεύση του;

Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες

Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έτσι προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση. Οι ελεύθερες ρίζες σχηματίζονται από την έκθεση στον ήλιο και λόγω των επιβλαβών τοξινών στο περιβάλλον .

Λειτουργεί σαν μάσκα οξυγόνου

     Το ρόδι βοηθά να αντλούνται τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα.  Λόγω των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν σε αυτό το φρούτο, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες… Και μειώνει τη χοληστερόλη και αποτρέπει την πήξη του αίματος. Όλα αυτά τελικά βοηθούν το αίμα να ρέει ελεύθερα . Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει το επίπεδο του οξυγόνου στο σώμα.

Βοηθάει στην πέψη

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι φυτικές ίνες είναι ιδανικές για την πέψη. Αλλά λόγω του τρόπου ζωής μας – όπου έχουμε την τάση να τρώμε πρόχειρο φαγητό – η έλλειψη των φυτικών ινών από τα λαχανικά και τα φρούτα είναι αρκετά συχνή. Η προσθήκη του ροδιού στη διατροφή μπορεί να ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συμπεριλάβεις φυτικές ίνες στην καθημερινότητα σου.

Μειώνει τα επίπεδα στρες

Εκτός από το ότι μειώνει το εσωτερικό οξειδωτικό στρες του σώματος… Το ρόδι βοηθά και στη μείωση του ψυχολογικού στρες που ενδέχεται να περνάς στην προσωπική ή επαγγελματική σου ζωή. Σύμφωνα με μελέτες, παρατηρήθηκε ότι άνθρωποι που έπιναν χυμό ροδιού είχαν χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες που αυξάνεται σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Προλαμβάνει την αρθρίτιδα

Το ρόδι μπορεί να μειώσει τη βλάβη του χόνδρου καταπολεμώντας πιο στοχευμένα το ένζυμο που το προκαλεί. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μειώνει τις φλεγμονές και προλαμβάνει την αρθρίτιδα.

Photo credits: pexels.com

You may also like