Σε ποιες ηλικίες παντρεύονται οι άνθρωποι;

011f8f438637fb040bbd33561eddb00bΚάλλιο αργά παρά ποτέ φαίνεται πως είναι το «ρητό» που ακολουθούν οι άνθρωποι στις περισσότερες χώρες αναφορικά με το πότε είναι έτοιμοι να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Ηνωμένα Έθνη, οι γάμοι παγκοσμίως έχουν αυτή την τάση: Οι άνθρωποι παντρεύονται αργότερα ή και… ποτέ.

Ετσι στις Σκανδιναβικές χώρες, για παράδειγμα, όπως και στη Δυτική Ευρώπη η μέση ηλικία γάμου είναι τα 30 χρόνια ενώ η βασική προϋπόθεση ήταν και παραμένει το εισόδημα.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το γεγονός ότι οι άνδρες δυσκολεύονται να… τακτοποιηθούν καθώς παντρεύονται σε μεγαλύτερες ηλικίες απότι οι γυναίκες

Οπως προκύπτει από τον χάρτη οι γυναίκες σε τριάντα εννέα χώρες σε ποσοστό που άγγιζε το το 20% παντρεύτηκαν από την ηλικία 18 ετών.Σε είκοσι χώρες, ένα ποσοστό 10% των γυναικών παντρεύτηκαν από την ηλικία των 15. Σε μόλις 2 χώρες, ωστόσο, το 10% των ανδρών είχε παντρευτεί πριν από την ηλικία των 18 ετών.
Παρόλα αυτά, οι άνδρες και οι γυναίκες παντρεύονται αργότερα σε κάθε περιοχή του κόσμου. Η μέση ηλικία γάμου των γυναικών αυξήθηκε από 21,8 στα 24,7 ετών από τη δεκαετία του εβδομήντα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον κοινωνικό ιστό της Αμερικής, για παράδειγμα, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν διπλασιασθεί τα ζευγάρια που κάνουν παιδί εκτός γάμου.

Ωστόσο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει κυρίως τις ανεπτυγμένες χώρες τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότερα ζευγάρια αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα στη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται το φαινόμενο οι γάμοι να μειώνονται και να αυξάνονται τα διαζύγια.

Πηγή: iefimerida.gr

You may also like