Στην καρέκλα του σκηνοθέτη η Natalie Portman

Natalie_Portman_1Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός για την ερμηνεία της στο «Μαύρο Κύκνο» θα είναι από τις πιο νέες ηθοποιούς που αναλαμβάνουν ρόλο σκηνοθέτη. Ο λόγος για τη μεταφορά του best seller του Ισραηλινού Amos Oz «Ιστορία αγάπης και σκότους» στη μεγάλη οθόνη. Η Natalie Portman θα ταξιδέψει στο Ισραήλ το Σεπτέμβριο ώστε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες της ταινίας.

Το βιβλίο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες κι έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, περιγράφει την παιδική ηλικία του συγγραφέα στην Ιερουσαλήμ κατά την περίοδο μετά το τέλος της περιόδου όπου η Παλαιστίνη ήταν «κράτος κατ’ εντολή» υπό τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Επίσης περιγράφει τις εμπειρίες του συγγραφέα κατά τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας του Ισραηλινού κράτους καθώς και τα εφηβικά του χρόνια, τα οποία τα πέρασε σ’ ένα κιμπούτς (σημ. συλλογική συνειδητή κοινότητα).
Η Portman, η οποία γεννήθηκε στο Ισραήλ από Ισραηλινό πατέρα κι Αμερικανίδα μητέρα, θα ερμηνεύσει σε δεύτερο ρόλο τη μητέρα του Oz.
Ο Amos Oz δήλωσε στο Reuters πως βοήθησε με το σενάριο της ταινίας και περιμένει τη Natalie Portman να φτάσει το Σεπτέμβριο στο Ισραήλ για της τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την παραγωγή. Τα γυρίσματα αναμένονται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2014.
Amos_Oz«Η Natalie διάβασε την “Ιστορία αγάπης και σκότους” και μου ζήτησε τα δικαιώματα ώστε να κάνει μία μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο περίπου πριν από πέντε ή έξι χρόνια», λέει ο Oz. «Συμφώνησα επειδή έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τη δουλειά της. Είναι μία εξαιρετική ηθοποιός».
Η Natalie Portman δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε κάποια δημοσιοποίηση των σχεδίων της. Αν όλα όμως πάνε κατά το δοκούν, το όνομά της θα προστεθεί στη λίστα των (γυναικών) ηθοποιών που κάνουν το ντεμπούτο του πίσω από την κάμερα. Η Ellen Page («Juno» και «Inception») θα κάνει την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα του χρόνου με τη «Miss Stevens», όπου η Anna Farris θα οδηγήσει μία ομάδα μαθητών λυκείου σ’ έναν μεγάλο διαγωνισμό ηθοποιίας, ενώ η Melissa McCarthy («Mike & Molly», «The Heat») θα σκηνοθετήσει του χρόνου, μαζί με τον Ben Falcone («Bridesmaids» και «Identity Thief»), την κωμωδία «Tammy» όπου και θα πρωταγωνιστεί.

Πηγές: www.guardian.co.uk και www.imdb.com

Προσωπικό σχόλιο: Αν και γενικότερα είμαι της άποψης «καθείς εφ’ ω ετάχθη», θέλω να ελπίζω πως η Natalie Portman θα με διαψεύσει!

You may also like