Τι συμβαίνει με τα παιδιά που μιλούν πολύ στην τάξη;

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Εμείς το ζούμε σίγουρα στο σπίτι, που ο Παύλος και οι ξαδέρφες του δεν σταματούν να μιλούν. Το στοματάκι τους δεν κλείνει ποτέ, ειδικά όταν υπάρχει η υπερένταση μετά την επιστροφή τους από το σχολείο. Όμως εκεί τι κάνουν; Μπορούν και συμμορφώνονται στους κανόνες της τάξης; Είναι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά που μιλούν πάρα πολύ στην τάξη ενδέχεται να υποφέρουν από θέματα προσοχής. Αυτό μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά τους βαθμούς τους στο σχολείο.

Από τη μία πλευρά, αυτή η συμπεριφορά δείχνει ότι τα παιδιά έχουν πολλές φιλίες και κοινωνικοποιούνται καλά. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια του μαθήματος στην τάξη δεν είναι μια καλή στιγμή για να αποδειχθεί αυτό.

Αυτές οι καταστάσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους γονείς. Δεν είναι στην τάξη για να ρυθμίζουν και να ελέγχουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Το πιο σημαντικό είναι να βρούνε έναν τρόπο να παρακινήσουν τα παιδιά τους. Βοηθήστε τα να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να δώσουν προσοχή στο σχολείο. Αν θέλετε τα παιδιά σας να αλλάξουν τη στάση τους, αρχίστε να συζητάτε μαζί τους. Ρωτήστε τους γιατί δεν προσέχουν στο μάθημα. Μόλις τους αφήσετε να εκφράσουν το πώς νιώθουν χωρίς να τα διακόπτετε, τα ενθαρρύνετε να προσαρμόσουν τη συμπεριφορά τους στο σχολείο.

Πηγή

You may also like