Το κολλαγόνο είναι τελικά το μυστικό της “αιώνιας νιότης”;

Είτε κυνηγάτε το μυστικό της αιώνιας νιότης, είτε αναζητάτε πιο φωτεινό και πιο υγιές δέρμα, πιθανότατα έχετε ακούσει για τον υπέροχο κόσμο του κολλαγόνου. Αυτή η φυσική ουσία του σώματός μας, είναι μια δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στον συνδετικό ιστό μας και είναι υπεύθυνη για τη δύναμη και την ελαστικότητα του δέρματος. Καθώς μεγαλώνουμε, το κολλαγόνο μειώνεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη εμφάνιση των ρυτίδων. Παρόλο που η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με κολλαγόνο ή το να γεμίζετε το δέρμα σας με προϊόντα περιποίησης πλούσια σε αυτή την πρωτεΐνη, μπορεί να φαίνεται παιχνιδάκι, υπάρχουν πολλά περισσότερα γύρω απ’αυτό.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, υπάρχουν διάφοροι τρόποι ενσωμάτωσης του κολλαγόνου στην καθημερινή μας ρουτίνα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το η πρόσθεση κολλαγόνου στο καθημερινό μας skincare routine μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος και της ελαστικότητάς του καθώς και της μείωσης των σημαδιών της γήρανσης. Ωστόσο, τα δεδομένα είναι πολύ νέα και απαιτείται περαιτέρω έρευνα. Επιπλέον, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με οποιοδήποτε προϊόν υπόσχεται να αυξήσει το κολλαγόνο, μιας και οι ειδικοί λένε, πως αφενός δεν μπορούμε να μετρήσουμε τα επίπεδα του κολλαγόνου που βρίσκονται στο σώμα μας, αφετέρου είναι αδύνατη η αύξηση παραγωγής του.

Ωστόσο, εάν θέλετε να το προσθέσετε στην καθημερινότητά σας, υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο που μπορούν να συμβάλουν στη καλύτερη στήριξη της ελαστικότητας και της σταθερότητας του δέρματος.

1. Αντιγηραντική κρέμα προσώπου που ενεργοποιεί τη διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας, διορθώνοντας τα αποτελέσματα της απώλειας του κολλαγόνου. Έχει απαλή υφή και προσφέρει άμεση αίσθηση ανόρθωσης και άνεσης. Συνιστάται για τις γυναίκες που αναζητούν εξαιρετική αντιγηραντική αποτελεσματικότητα και θέλουν να αποκτήσουν ξανά υγιή επιδερμίδα και προτιμούν τα συστατικά φυσικής προέλευσης.

2. Η Mario Badescu Collagen Moisturizer SPF15 είναι ιδανική για το μεικτό ευαίσθητο δέρμα. Έχει λεπτόρευστη υφή που απορροφάται εύκολα. Η σύνθεσή της με κολλαγόνο βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας, αφήνοντάς την απαλή ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

3. Αντιρυτιδικός, ενυδατικός και συσφιγκτικός ορός αντιγήρανσης με φυσικό κολλαγόνο, fillers κολλαγόνου, βλαστοκύτταρα Edelweiss και νέκταρ λουλουδιών. Αντιμετωπίζει ρυτίδες, γραμμές έκφρασης και χαλάρωση, επαναφέροντας νεανική λάμψη και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα. Κατάλληλος για όλα τα δέρματα.

4. Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα γνωρίζεις πολύ καλά πως είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη ενυδάτωσης (τόσο εν τω βάθει όσο και στην επιφάνεια) που δημιουργεί πολλά προβλήματα στο δέρμα σου, συμπεριλαμβανομένων και των ρυτίδων, αλλά και της έλλειψης σφριγηλότητας. Η συγκεκριμένη σύνθεση περιέχει υψηλότατη συγκέντρωση σε διαλυτό καλλαγόνο, το οποίο, δρώντας στην καρδιά του κυττάρου, αντιμετωπίζει ολικά τα ορατά σημάδια γήρανσης σε κάθε επίπεδο, και εκχύλισμα μολόχας με δράση βαθιάς ενυδάτωσης, που καταπραΰνει την κουρασμένη επιδερμίδα. Συνολικά, η σύνθεση είναι ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες της κουρασμένης, θαμπής και χωρίς ενέργεια επιδερμίδας.

You may also like