Γιατί να προτιμήσουμε την Προπόνηση bodyweight;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσθέτουν στην καθημερινότητά τους την τακτική γυμναστική, ενώ ακόμη κι εκείνοι που το κάνουν επειδή το θεωρούν trend της εποχής πλέον το τηρούν γιατί αντιλαμβάνονται τα πολλαπλά οφέλη που απολαμβάνουν. Φυσικά οι επιλογές μπορούν ακόμη και να μπερδέψουν τον καθένα, όμως εφόσον βρει την προπόνηση που του ταιριάζει, η γυμναστική γίνεται μία αγαπημένη συνήθεια!

               Μία από τις τελευταίες τάσεις είναι η προπόνηση bodyweight, δηλαδή η γυμναστική όπου το μόνο που χρειαζόμαστε είναι… διάθεση, μια που όλες οι ασκήσεις εξαρτώνται από το ίδιο το σώμα μας. Ας δούμε γιατί είναι από τις πιο συμφέρουσες επιλογές!

               01 Μεγαλύτερη απόδοση με λιγότερη επένδυση χρόνου (κι ενίοτε χρήματος). Αντί να περνάμε ώρες στο γυμναστήριο, μπορούμε πολύ απλά να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας μία σειρά ασκήσεων που προσφέρουν πλήρη μυϊκή ενδυνάμωση, όπως κοιλιακούς ή squats με σύντομα διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις. Κι αυτό γιατί δραστηριοποιείται όλο μας το σώμα σε λίγο χρόνο και πολύ πιο αποτελεσματικά.

               02 Καλύτερη ευλυγισία κι ισορροπία. Ακριβώς επειδή βασιζόμαστε στο ίδιο μας το σώμα για κάθε άσκηση, καλλιεργούμε περισσότερο τις ικανότητές του. Μία τακτική προπόνηση bodyweight ενεργοποιεί τον κορμό αλλά και τα άκρα, με αποτέλεσμα το σώμα να αποκτά καλύτερη στάση και κατ’ επέκταση λειτουργικότητα.

               03 Απόλυτος έλεγχος. Με την προπόνηση bodyweight εμείς είμαστε που καθορίζουμε το ρυθμό της προπόνησής μας και φυσικά την εναλλάσσουμε. Έτσι κάποιες μέρες μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίες κι άλλες να γυμναζόμαστε με πιο χαλαρούς ρυθμούς δημιουργώντας μία ποικιλία.

               04 Μπορούμε να γυμναστούμε όπου (κι όποτε) θέλουμε. Καθώς η προπόνηση bodyweight δεν απαιτεί τη χρήση οργάνων ή εξοπλισμού καθορίζουμε εμείς πού θα γυμναστούμε. Τη μία μέρα μπορεί να είναι τρέξιμο στο πάρκο και την επόμενη μία σειρά ασκήσεων στο σπίτι – κι αυτό φυσικά σημαίνει πως μπορούμε να ενσωματώσουμε τη ρουτίνα της γυμναστικής πολύ πιο εύκολα στην καθημερινότητά μας.

               05 “Διπλό” κέρδος. Οι “εκρήξεις” σωματικής δραστηριότητας που χαρακτηρίζουν μία προπόνηση bodyweight αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην απώλεια περιττού βάρους και ταυτόχρονα προσφέρουν μυϊκή ενδυνάμωση σε σύγκριση με τις αμέτρητες συνεδρίες σε έναν διάδρομο γυμναστηρίου ή τα όργανα. Έτσι το σώμα είναι πιο δυνατό αλλά και γραμμωμένο.

               Αν, όπως κι εγώ, δεν είστε fans των γυμναστηρίων αλλά παρ’ όλα αυτά θέλετε να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας, τότε νομίζω πως η προπόνηση bodyweight είναι η ιδανική επιλογή – ειδικά αν δεν υπάρχει δυνατότητα τακτικών επισκέψεων στο γυμναστήριο!

You may also like