Υπάρχουν επικίνδυνες τροφές για την υγεία;

4741344714799fd2d1117082ec99a1f1Ξεχνάτε τι έκανε το μήλο στον Αδάμ, στη Χιονάτη; Και δεν είναι μόνο το μήλο που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία μας. Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες από τα συγκεκριμένα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μας στείλουν στο νοσοκομείου επειδή στην πλειοψηφία τους είναι δηλητηριώδη. Για να δούμε ποια είναι….

Μήλα, κεράσια, ροδάκινα και δαμάσκηνα 
Όπως και στα αμύγδαλα, οι πυρήνες ή τα κουκούτσια τους περιέχουν κυάνιο που ενεργοποιείται με το μάσημα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο

Φασόλια
Αν και θεωρούνται μια υγιεινή διατροφή, τα φασόλια χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων σε σαλάτες και σε σούπες. Αλλά ως μέρος της φυσικής άμυνάς τους, περιέχουν μεγάλες ποσότητες λεκτίνης – γλυκοπρωτεϊνες και αποτελούν τη φυσική άμυνα των φυτών ενάντια στα ακάρεα ζύμομύκητες και βακτήρια. Για τους ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.

600a53fb9218767f0c2f970bb6b7bdd5Αμύγδαλα 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για σπόρους. Και αν αυτό δεν αποτελεί ήδη μια έκπληξη, πολλά άγρια αμύγδαλα παράγουν κυάνιο και είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας- ναι, το ίδιο συστατικό που χρησιμοποιείται σε δηλητήρια…

.

Πατάτες 
Είναι υπέροχες όταν ψήνονται, τηγανίζονται ή γίνονται πουρές. Όμως, τα πράσινα μέρη της περιέχουν σολανίνη, που είναι «πολύ τοξική σε μικρές ποσότητες», σύμφωνα με το medicaldaily. Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν μια πατάτα που έχει πράσινο χρώμα κι αυτό γιατί ανάμεσα στις επιπτώσεις της σολανίνης είναι η διάρροια, ο πυρετός, η υποθερμία, το σοκ, και σε ακραίες περιπτώσεις η παράλυση.

Πηγή: εδώ

You may also like