Όταν τα νήπια μαθαίνουν την τεχνολογία….

child boy ipadΤι κοινό έχουν τα σύγχρονα παιδιά στις περισσότερες χώρες του κόσμου; Γνωρίζουν πολλά για την τεχνολογία.

Μία εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών προχώρησε σε μία έρευνα σε δέκα διαφορετικές χώρες, ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Τσεχία και η Βραζιλία.

Ως δείγμα σε αυτήν την έρευνα ήταν περισσότεροι από έξι χιλιάδες γονείς και στόχος της ήταν να διαπιστωθεί πόσο καλά ψηφιακά είναι συνδεδεμένα τα παιδιά τους. Τα αποτελέσματα εκπληκτικά! Από την ηλικία των δύο ετών κιόλας τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία και τα καταφέρνουν πολύ καλά.

Ουσιαστικά πριν καλά καλά καταφέρουν να βάλουν τα παπούτσια τους, έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν και να επιλέξουν σταθμό στην τηλεόραση, να απαντήσουν σε ένα τηλεφώνημα ή ακόμα και να παίξουν μία απλοϊκή εφαρμογή σε ένα smartphone.

Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι:

• Το 66% των παιδιών, ηλικίας 3-5 ετών μπορούν να παίξουν ένα παιχνίδι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά όχι και να κάνουν ποδήλατο.

• Σε αυτήν την ηλικία μόλις το 38% μπορεί να γράψει το όνομά του, ενώ το 13% να δέσει τα κορδόνια του παπουτσιού του, αλλά το 57% ξέρει να χρησιμοποιεί ένα tablet.

child boy ipad 1• Το 47% ξέρει να χρησιμοποιεί εφαρμογές σε ένα smartphone, αλλά μόνο το 26% μπορεί να φτιάξει ένα πρόχειρο πρωινό, εάν έχει όλα τα υλικά μπροστά του.

Οι ειδικοί δεν ξεχνούν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και πόσο αυτή βοηθά και σε ορισμένα επίπεδα την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά επισημαίνουν στους γονείς να ασχολούνται και με άλλες… τεχνικές, πιο «παραδοσιακές».

Πηγή: εδώ

You may also like