Έξαρση ακμής; Μπορεί να φταίνε… τα γυαλιά μας!

Όσο τυπικές και να είμαστε με την καθημερινή μας περιποίηση ενάντια στην ακμή, πάντα θα έχουμε εκείνες τις εξάρσεις όπου εμφανίζονται σπυράκια… από το πουθενά! Ακόμη κι αν αναρωτιόμαστε “μα τα κάνω όλα κατά γράμμα”, ο ένοχος μπορεί να βρίσκεται… ακριβώς πάνω στο πρόσωπό μας και αυτός είναι τα γυαλιά μας.

               Ειδικά για όσους φοράμε γυαλιά οράσεως, η παράλειψη του να τα καθαρίζουμε μπορεί να είναι κι ο λόγος που εμφανίζονται συχνότερα σπυράκια στο σημείο της μύτης, γύρω από τα μάτια και γενικότερα όπου ακουμπά ο σκελετός των γυαλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή από τα γυαλιά τα έλαια και τα βακτήρια μπορούν πολύ εύκολα να μεταφερθούν στην επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι της και κατ’ επέκταση να δημιουργούνται σπυράκια. Αν μάλιστα αμελούμε να τα καθαρίζουμε καλά, τότε η αντιμετώπιση της ακμής γίνεται πολύ πιο δύσκολη υπόθεση.

               Ο μόνος τρόπος για να επιτρέψουμε στην επιδερμίδα να επουλωθεί από τις όποιες εξάρσεις, οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζουμε καθημερινά και σχολαστικά τα γυαλιά μας. Αυτό σημαίνει πως, εκτός από τους φακούς, καθαρίζουμε τους βραχίονες, μια που μεταφέρονται έλαια από τα μαλλιά μας, το στήριγμα στο σημείο της μύτης… για την ακρίβεια πρέπει να καθαρίζεται όλος ο σκελετός, ανεξάρτητα του αν έρχονται όλα του τα σημεία σε επαφή με την επιδερμίδα. Με λίγο χλιαρό νερό και απολυμαντικό σαπούνι κι έπειτα τα σκουπίζουμε με ένα μαλακό πανί. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνεται δύο φορές τη μέρα.

               Κι αν βιάζεστε να πείτε “α, ωραία, εγώ δε φοράω γυαλιά”, σκεφτείτε πως το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τα γυαλιά ηλίου!

               Πηγή: Well + Good / photo credits: @samdc (unsplash)

You may also like