Έρευνα: Ένα ποτηράκι κάνει μόνο καλό

fa8bdbe3c604d4bc0d44ac52fdbf7b1dΑν ανήκετε σε αυτούς που κατά τη διάρκεια των γιορτών αρκέστηκαν σε ένα ποτηράκι κρασί, έτσι για το καλό που λένε, κάνατε πολύ καλό στην υγεία σας. Κι αυτό διότι σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Oregon, ένα ποτηράκι κρασί για τις γυναίκες και ένα με δύο ποτήρια για τους άνδρες μειώνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τους επιστήμονες, η με μέτρο κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στην καταπολέμηση μολύνσεων.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες εμβολίασαν πιθήκους κατά της ευλογιάς και τους χώρισαν σε δύο ομάδες. Μία με πρόσβαση σε 4% αιθανόλη και μία με πρόσβαση σε νερό με ζάχαρη. Οι μελετητές παρακολούθησαν τις δύο ομάδες για 14 μήνες. Κάποιοι πίθηκοι έπιναν μεγαλύτερες ποσότητες σε σύγκριση με άλλους. Η έρευνα έδειξε ότι όσοι πίθηκοι έπιναν μέτριες ποσότητες είχαν καλύτερη αντίδραση στο εμβόλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα ποτήρι κρασί ημερησίως για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες, οι οποίοι μεταβολίζουν καλύτερα το αλκοόλ, είναι η ποσότητα που θεωρείται ασφαλής. Περισσότερο αλκοόλ θεωρείται κατάχρηση και είναι επιζήμιο για την υγεία.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο επιστημονικό περιοδικό Vaccine.

Πηγή: Discovery

You may also like