Έρευνα: Πράγματι ο έρωτας είναι τυφλός…

a1dbd28870812c89a3dc8ac5d70f0767Ψυχολόγοι από το πανεπιστήμιο Γουέστμινστερ του Λονδίνου υποστηρίζουν, ότι αυτό το μυστικό για μεγάλη διάρκεια μίας σχέσης είναι να “έχουμε τυφλωθεί από έρωτα”.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, λοιπόν, το μυστικό ενός καλού και ευτυχισμένου γάμου είναι τα μέλη του να είναι πεπεισμένα ότι ο/η σύντροφός τους είναι πιο ελκυστικός, απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

«Όταν είναι κανείς ερωτευμένος εξιδανικεύει τον άνθρωπό του. Τον βλέπει πιο ελκυστικό και γοητευτικό απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα» ανέφερε στη MailOnline o Dr Viren Swami.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της εξελικτικής ψυχολογίας» είπε ο ίδιος, μιλώντας στο Science Festival, που διοργανώθηκε στο Cheltenham της, Αγγλίας.

«Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι τα έχουν καταφέρει καλά. Νιώθουν πιο όμορφα όταν πιστεύουν ότι είναι με κάποιον που είναι απίστευτα ελκυστικός. Είναι χαρούμενοι και ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους» εξήγησε και τόνισε πως αν δεν εξιδανικεύει κανείς το σύντροφό του, τότε μάλλον… κάτι πάει στραβά!

Σύμφωνα με τον ίδιο η εξιδανίκευση αποτελεί ένα δείκτη του πόση αγάπη υπάρχει μέσα στη σχέση.

Οι ψυχολόγοι αποκαλούν αυτό το φαινόμενο ως «halo effect», που σημαίνει ότι αν κάποιος θεωρείται ότι έχει μια ελκυστική προσωπικότητα, θεωρείται επίσης και σωματικά ελκυστικός.

 

Πηγή: εδώ

You may also like