Οι 10 must τοπικές λιχουδιές του κόσμου, από τη Νατάσα Σχοινά

Λατρεύουμε τα ταξίδια. Λατρεύουμε την προετοιμασία, το αεροπλάνο, το ξενοδοχείο, τα μέρη που θα δούμε, αλλά το φαγητό βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Φυσικά και πριν ταξιδέψουμε ψάχνουμε τις εγχώριες σπεσιαλιτέ της εκάστοτε χώρας, ψάχνοντας για έναν ακόμη λόγο να την επιλέξουμε. Από χώρα σε χώρα μπορούμε να συναντήσουμε μεγάλη γκάμα πιάτων, από λουκάνικο και στιφάδο μέχρι ψάρι σε γάλα καρύδας και χταποδοκεφτέδες. Γευσιγνώστες ή όχι πρέπει να δοκιμάσετε αυτά που ακολουθούν!

Currywurst – Βερολίνο (Γερμανία): Παραδοσιακό γερμανικό λουκάνικο με κέτσαπ, κάρυ και πάπρικα. Φαινομενικά απλό, αλλά γευστικά καταπληκτικό.

Chiang Mai – Khao Soi (Ταϊλάνδη): Τραγανά τηγανητά noodles μέσα στιφάδο από κάρυ.

Semla – Σουηδία: Το υπέροχο αυτό γλυκό αποτελείται από ψωμάκι σιταριού με κάρδαμο και γέμιση από γάλα, πάστα αμυγδάλου και κρέμα σαντιγί.

Tagine – Μαρόκο: Ένα αλμυρό στιφάδο αργά ψημένο στα κάρβουνα.

Τάρτα κρέμας – Λισαβόνα: Μία ιδιαίτερα κρεμώδης τάρτα που σερβίρεται με κανέλα.

Kokoda – Fiji: Ωμό ψάρι μαριναρισμένο σε lime και γάλα καρύδας, με πολύ αλάτι, πιπέρι και κρεμμύδι.

Stroopwafels – Ολλανδία: Το όνομά τους στα ελληνικά μεταφράζεται «βάφλα με σιρόπι». Τη δημιούργησε ένας φούρναρης, όταν έφτιαξε βάφλα από ψίχουλα και μετά τη γέμισε με σιρόπι.

Takoyaki – Ιαπωνία: Το Takoyaki είναι κεφτέδες από χταπόδι, με ginger, πράσινο κρεμμύδι και σάλτσα takoyaki.

Char Kway Teow – Σινγκαπούρη: Ενώ υπάρχει σε διάφορες χώρες, η πιο διάσημη εκδοχή αυτού του πιάτου βρίσκεται στη Σιγκαπούρη. Αποτελείται από noodles ρυζιού ψημένα σε σάλτσα σόγιας, πάστα γαρίδας, ολόκληρες γαρίδες, κυδώνια, βλαστάρια φασολιών και σχοινόπρασα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Νατάσα Σχοινά, πατήστε εδώ

You may also like