Έχουμε το πρώτο trailer του “The Other Side Of The Wind”

Το ξεχασμένο project του Orson Welles με σάρκα κι οστά.
Το διάσημο κύκνειο άσμα του Welles το οποίο έμεινε ανολοκλήρωτο και σε λήθαργο εδώ και δεκαετίες πλέον επίσημα ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του Netflix που απέκτησε το 2017 τα δικαιώματα του “The Other Side Of The Wind”. Απόδειξη το πρώτο trailer που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο Youtube.


Όπως είχαμε αναφέρει όταν μάθαμε πως το Netflix ανέλαβε την ολοκλήρωση του project, πρόκειται για την ιστορία ενός σκηνοθέτη στην ”κατηγορία” του Welles που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα εβδομηκοστά του γενέθλια. Μέσα από αφηγητικά flashbacks και forwards οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο πάρτυ αποκαλύπτουν σταδιακά την προσωπικότητα του σκηνοθέτη, τον οποίο υποδύεται ο John Huston.

Η ταινία είχε σχεδόν ολοκληρωθεί το 1979 με μοντάζ σαράντα λεπτών, μέχρι που προέκυψαν νομικά ζητήματα περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Από τότε τα αρνητικά της ταινίας έμειναν κλεισμένα σε μία αποθήκη στο Παρίσι, απ’ όπου και βγήκαν σχεδόν σαράντα χρόνια όταν ο Frank Marshall πήρε το πράσινο φως για να αναβιώσει το project για χάρη του Netflix.

Η ταινία θα παρουσιάστει στη διάρκεια του πρώτου σαββατοκύριακου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ενώ στις 2 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix και σε περιορισμένο (κι άγνωστο μέχρι στιγμής) αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών.
Εδώ είναι το σημείο που θα σας πρότεινα να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο μίας συνδρομής στο Netflix, καθώς φαίνεται πως σταδιακά μεγάλες παραγωγές θα στρέφονται πλέον στην πλατφόρμα!

You may also like