“Αντίο” τριχόπτωση: 5 must-eat τροφές για υγιή και δυνατά μαλλιά

Από το σπανάκι μέχρι τα καρύδια και το σολομό, οι ειδικοί συνιστούν μια ‘’must-have’’ ΄λίστα με τροφές που βοηθούν στην τριχόπτωση ενώ σε βάθος χρόνου κάνουν τα μαλλιά πιο λαμπερά, με όγκο και λάμψη. Τα βρήκαμε και σας τα παρουσιάζουμε αμέσως:

  • Σπανάκι

Ένας από τους κύριους λόγους που τα μαλλιά πέφτουν είναι η έλλειψη σιδήρου. Εκτός από πλούσιο σε σίδηρο, το σπανάκι είναι γεμάτο βιταμίνη Α, Cκαι ασβέστιο. Προτίμησε το στην καθημερινή σου διατροφή σε σαλάτες είτε σαν υλικό σε wraps.

  • Σολομός

Τα μαλλιά μας και συγκεκριμένα οι τρίχες είναι ουσιαστικά πρωτεϊνικές ίνες…Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη την πρωτεϊνη στη διατροφή μας για την ανάπτυξη νέων μαλλιών. Ο σολομός αποτελεί μια ιδανική τροφή, μάλλον μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνης που αξίζει να βάλεις στην καθημερινότητά σου. Τέλος μην ξεχνάς ότι η πρωτεϊνη είναι αναπόσπαστό κομμάτι για την παραγωγή κερατίνης, ένα σημαντικό συστατικό των μαλλιών.

  • Καρύδια

Τα καρύδια περιέχουν βιοτίνη, βιταμίνη Β, Ε και αρκετό μαγνήσιο, σημαντικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία των μαλλιών αλλά και το τριχωτό της κεφαλής. Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι η κατανάλωση των καρυδιών βοηθά στην αποκατάσταση των μαλλιών από την έκθεση στον ήλιο.

  • Βρώμη

Αναρωτιέσαι και εσύ ποιο είναι μυστικό για πυκνά μαλλιά γεμάτο όγκο; Αν ναι, τότε πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά είναι τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Συστατικά που υπάρχουν μέσα στη βρώμη σε μεγάλο βαθμό.

  • Κανέλα

Μπορεί κατά καιρούς η διατροφή σου να είναι καλή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι θύλακες των τριχών λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά. Κι όμως η κανέλα – που κάποιοι λατρεύουν και κάποιοι όχι – εξασφαλίζει πολλά θρεπτικά συστατικά στο τριχωτό της κεφαλής και αυτό γιατί βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Featured image: pexels.com

You may also like