Απεβίωσε η μούσα του Χάνεκε, Σουζάνε Λόταρ

Η Γερμανίδα ηθοποιός Σουζάνε Λόταρ, μούσα του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε, πέθανε σε ηλικία 51 ετών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Κρίστιαν Σετς, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «οι εντολείς του δεν θα δώσουν καμιά πρόσθετη διευκρίνιση όσον αφορά το θάνατο, για λόγους που μπορούν να γίνουν κατανοητοί».

Έχοντας σπουδάσει ηθοποιία στο Αμβούργο όπου και γεννήθηκε, η Λόταρ έχτισε το όνομά της αρχικά στη σκηνή του θεάτρου σαν μια ιδιαίτερα προικισμένη ερμηνεύτρια, μέσα από ρόλους σε παραστάσεις όπως το «Νόρα», «Το Κουτί της Πανδώρας» ή το «Καθαροί πια», πριν στραφεί στο σινεμά και την τηλεόραση δίχως όμως ποτέ να εγκαταλείψει το θεατρικό σανίδι.

Συνεργάστηκε με τον Μίκαελ Χάνεκε στις ταινίες του «Funny Games», «Το Κάστρο», η «Δασκάλα του Πιάνου» και «Η Λευκή Κορδέλα» – που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2009. Για την προώθηση της βραβευμένης ταινίας, είχε επισκεφτεί την χώρα μας στα πλαίσια του Φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας.

Πριν πέντε χρόνια, ο ηθοποιός σύζυγός της, Ούλριχ Μίε, με τον οποίο είχαν υποδυθεί μαζί το ζευγάρι στο «Funny Games» και στη συνέχεια έγινε πολύ πιο γνωστός από τις «Ζωές των άλλων» που απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, είχε πεθάνει από καρκίνο.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

You may also like