Αργεί… ο Μορφέας; Ζήτω η αρωματοθεραπεία!

Ένα spray αιθέριων ελαίων που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα δίνει τη λύση…

Νομίζω πως θα συμφωνήσουμε όλοι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ειδικά όταν έχει προηγηθεί μία μέρα με έντονο άγχος. Έχουμε ήδη μιλήσει για συνήθειες που μακροπρόθεσμα μπορούν να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε γρήγορα και γαλήνια, όπως ένα αφρόλουτρο, η αποχή από ηλεκτρονικές συσκευές ή ακόμη κι ο διαλογισμός. Τώρα έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη “κολπάκι” που εμπνέεται από την αρωματοθεραπεία. Τρία είναι τα βότανα που θα μας “σώσουν”, οπότε ας ξεκινήσουμε γνωρίζοντάς τα!

01 Η λεβάντα είναι διάσημη για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες. Μπορεί να μας αποσυμφορίσει από το stress και δημιουργεί αίσθηση ηρεμίας.

02 Το χαμομήλι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να δράσει και σαν ήπιο ηρεμιστικό και να διευκολύνει τον ύπνο.

03 Η βετιφέρια είναι το απόσταγμα των ριζών του ποώδους φυτού Vetiveria Zizanoides και είναι γνωστή ως “το έλαιο της ηρεμίας”. Έχει αναζωογονητική, θεραπευτική αλλά και προστατευτική δράση και εδώ κι αιώνες χρησιμοποιείται  για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Τα τρία αυτά αιθέρια έλαια μπορούν να μεταμορφώσουν τις συνήθειες του ύπνου μας και να τον βελτιώσουν όταν συνδυάζονται. Πώς;

Σε ένα μπουκαλάκι spray βάζουμε περίπου 60 ml βότκα ή απόσταγμα αμαμελίδας, 120 ml νερό, και 20 σταγόνες από το κάθε αιθέριο έλαιο αυτών των τριών φυτών κι ανακινούμε καλά. Μία ώρα πριν πέσουμε για ύπνο, ανακινούμε το μπουκαλάκι και ψεκάζουμε ελαφρά το μαξιλάρι. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα αιθέρια έλαια όταν ξαπλώσουμε!

Και κάπου εδώ η ευχή “όνειρα γλυκά” υλοποιείται!

You may also like