Αυτά τα έξι ροφήματα υπόσχονται όνειρα γλυκά!

Δεν έχει τύχει λίγες φορές να επιστρέφουμε σπίτι εξαντλημένοι και, λίγο αφότου έχουμε πέσει στο κρεβάτι, να νιώθουμε πως δε μπορούμε να αποκοιμηθούμε με τίποτα. Η λύση για να χαλαρώσουμε νου και σώμα μετά από μία έντονη μέρα βρίσκεται στην κουζίνα μας. Τα παρακάτω βότανα εγγυώνται έναν ήρεμο ύπνο και ταυτόχρονα ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας.

  01 Το χαμομήλι είναι συνήθως η πρώτη επιλογή μας όταν θέλουμε να “ρίξουμε” τους ρυθμούς μας στο τέλος μίας έντονης ημέρας. Δρα ως φυσικό ηρεμιστικό που, αν και δε φέρνει απαραίτητα βαθύ ύπνο, οπωσδήποτε μειώνει το αίσθημα στρες – κι αυτό βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας.

02 Σε συνδυασμό με το χαμομήλι κι ως φυσικό αγχολυτικό επίσης, η πασιφλόρα μπορεί να ετοιμάσει το σώμα για έναν ατάραχο ύπνο.

03 Όπως και το κοινό πράσινο τσάι, η ντεκαφεϊνέ του εκδοχή βοηθά το σώμα να χαλαρώσει μειώνοντας το στρες. Όταν μάλιστα η καφεΐνη αντενδείκνυται πριν τη βραδινή κατάκλιση, το ντεκαφεϊνέ πράσινο τσάι μπορεί να μας προετοιμάσει για έναν ήσυχο ύπνο.

04 Η ρίζα βαλεριάνας σε μορφή αφεψήματος αποδεδειγμένα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μας έως κι 80% συγκριτκά με το αποτέλεσμα της λήψης ενός placebo σκευάσματος.

05 Αν και προσωπικά δεν είμαι fan της λεβάντας, σίγουρα δε μπορώ να αρνηθώ τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Όταν λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου στο μπάνιο μας προσφέρουν αίσθηση χαλάρωσης κι ευφορίας, φανταστείτε τι “θαύματα” μπορεί να κάνει ως τσάι!

06 Ο καλός ύπνος εξαρτάται εν μέρει κι από την ομαλή πεπτική λειτουργία. Σε περίπτωση που ταλαιπωρείστε μέσα στη νύχτα από αίσθηση φουσκώματος και δυσπεψίας, τότε ένα τσάι με μάραθο και ginger θα την περιορίσει και θα κοιμηθείτε σαν πουλάκια!

Την επόμενη φορά που θα ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί για “να χαλαρώσετε”, ξανασκεφτείτε το. Ίσως είναι καλύτερα να αφιερώσετε πέντε λεπτάκια παραπάνω να ετοιμάσετε ένα ζεστό τσάι κι ίσως να προσθέσετε και λίγο μέλι για γεύση και φυσικά για ακόμη πιο γλυκό ύπνο!

You may also like