Βαριέστε στη δουλειά; Σας έχουμε τη λύση….

e6f47338c7c0a12e02594e4e8ce951ab

Ακόμη και η πιο ευχάριστη δουλειά μπορεί κάποιες φορές να καταντάει βαρετή, ειδικά αν κάνουμε το ίδιο πράγμα για πολλά χρόνια. Όταν βρίσκουμε μια νέα δουλειά, συνήθως είμαστε ενθουσιασμένοι και λατρεύουμε να μαθαίνουμε νέα πράγματα. Τι γίνεται όμως όταν νιώθουμε ότι η δουλειά μας δεν έχει να μας προσφέρει κάτι νέο; Φυσικά, η οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει να αλλάξουμε δουλειά για να νιώσουμε καλύτερα, μιας και ήδη είμαστε τυχεροί που έχουμε μία.

Όμως σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διώξουμε την ανία από την καθημερινή μας δουλειά.

1#
Αποστασιοποιηθείτε λίγο από την πραγματικότητα και δείτε τα πράγματα αντικειμενικά. Είναι σημαντικό κάπου -κάπου να προσπαθούμε να βλέπουμε όσα μας συμβαίνουν πιο αντικειμενικά, ώστε να μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βρούμε νέες ιδέες που θα μπορούσαν να μας ανανεώσουν.
2#
Προσπαθήστε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας. Ίσως θα μπορούσατε να ξεκινήστε με μία διαφορετική δραστηριότητα, να συνδυάζετε πράγματα μεταξύ τους, να αλλάξετε την ώρα που κάνετε διάλειμμα, να μην ελέγχετε τα mails για μία ώρα ή να κάνετε τα τηλέφωνά σας το πρωί. Γενικώς, να αλλάξετε μία ρουτίνα που σας κουράζει, ακόμη κι αν η αλλαγή αφορά μόνο σε αλλαγή ώρας.
3#
Κάντε νέους φίλους στη δουλειά. Το πιο ενθουσιώδες πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος όταν ξεκινά μία δουλειά είναι να γνωρίζει νέους ανθρώπους και νέους συνεργάτες. Θα μπορούσατε να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους από άλλα τμήματα και να βρείτε έτσι νέους φίλους στη δουλειά.
4#
Αναλάβετε νέες αρμοδιότητες. Αντί να ψάξετε για μία νέα δουλειά, μπορείτε απλώς να ζητήσετε από το αφεντικό σας να σας αναθέσει μία νέα αρμοδιότητα. Αυτό θα σας ανανεώσει και θα βελτιώσει τη δημιουργικότητά σας.
work 15#
Μάθετε κάτι νέο. Ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσετε την ανία είναι να μελετήσετε νέα πράγματα που σχετίζονται με τη δουλειά σας. Βρείτε όλες τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν στον τομέα σας και διευρύνετε τους επαγγελματικούς σας ορίζοντες.
6#
Αναλάβετε εθελοντικά νέες αρμοδιότητες. Διευρύνετε το ρόλο σας στη δουλειά. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε νέα πράγματα και ταυτόχρονα, να δείξετε ζήλο για τη δουλειά σας.
7#
Δουλέψτε σε διαφορετικά μέρη. Φυσικά, αυτό μπορεί να γίνει αν έχετε ευέλικτο ωράριο και ευέλικτη εργασία. Αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να δουλεύετε κάποιες μέρες από το σπίτι ή να πηγαίνετε σε διαφορετικά γραφεία κάθε φορά.
8#
Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική σας ζωή. Φροντίστε να βρίσκετε πάντα χρόνο για τους φίλους σας, το σύντροφό σας ή την οικογένειά σας. Πολλές φορές, η ανία είναι απόρροια της ανισορροπίας που υπάρχει ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή, η οποία εκδηλώνεται ως στρες και άγχος στη δουλειά.
9#
Προσπαθήστε να πάρετε προαγωγή. Η αίσθηση ότι έχετε ένα νέο δημιουργικό στόχο που επιδιώκετε, θα σας ανανεώσει αυτόματα και θα σας γεμίσει ενέργεια και όρεξη για δουλειά.

work 2

You may also like