Βασιλόπιτα με Γιαούρτι (Always Hungry.Gr)

Αυτή η Βασιλόπιτα με Γιαούρτι είναι πολύ αφράτη και αρωματική! Το μυστικό για σίγουρη επιτυχία είναι η χρήση του αγαπημένου στραγγιστού γιαουρτιού Total 5% με πλούσια γεύση.

Υλικά:

250 γρ στραγγιστό γιαούρτι Total 5% της ΦΑΓΕ
3 αυγά ελευθέρας βοσκής
380 γρ λευκή ζάχαρη
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ ελαιόλαδο
16 γρ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.

Τοποθετούμε τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε αρκετά με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα για τη βασιλόπιτα με γιαούρτι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την μπεϊκιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού.

Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ή χτυπάμε με το μίξερ μόνο για 10 δευτερόλεπτα.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστών και μετά την αλευρώνουμε ελαφρά.

Τινάζουμε το επιπλέον αλεύρι από το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα για τη βασιλόπιτα με το γιαούρτι στη φόρμα.

Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 40-50 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό της.

Την τρυπάμε με ένα ξυλάκι ή ένα κοφτερό μαχαίρι και αν βγει στεγνό καταλαβαίνουμε ότι έχει ψηθεί στο εσωτερικό της, διαφορετικά την ψήνουμε 5-10 λεπτά ακόμη.

Αφαιρούμε τη βασιλόπιτα γιαουρτιού από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο πριν την ξεφορμάρουμε.

Μόλις την ξεφορμάρουμε την τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Πασπαλίζουμε από πάνω της λίγη ζάχαρη άχνη  και προσθέτουμε τσαμπιά από φραγκοστάφυλο .

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή του Always Hungry.gr, ακολουθήστε τον στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα του!

You may also like