Γαριδομακαρονάδα, απο τη θεία Καίτη

ΥΛΙΚΑ:
-1 πακέτο μακαρόνια
-15 μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
-1 πακέτο μικρές καθαρισμένες γαρίδες
-3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
-3 κόκκινες φρέσκες ντομάτες
2-3 κουταλιές κονκασέ
-2-3 σκελίδες σκόρδο
-1 σφηνάκι ούζο
-λίγο μαϊντανό
-λίγη πράσινη πιπεριά (προεραιτικά)
-αλάτι-πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αν οι μεγάλες γαρίδες, είναι κατεψυγμένες τις βάζουμε από το βράδυ στη συντήρηση.
Τις βράζουμε πολύ λίγο και μετά τις καθαρίζουμε αφήνοντας το κεφαλάκι και την ουρίτσα.
Αν θέλουμε να γίνει πιο μεστή η γαριδομακαρονάδα μας παίρνουμε και ένα πακετάκι μικρές γαρίδες καθαρισμένες και τις βράζουμε ελάχιστα με τις μεγάλες.
Βάζουμε λαδάκι σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε 3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια.Κόβουμε φρέσκες ντοματούλες και εάν δεν είναι πολύ κόκκινες και 2-3 κουταλιές κονκασέ.
001[1]Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο 2-3 δοντάκια ένα σφηνάκι ούζο ,λίγο μαϊντανό και αν μας αρέσει λίγη πιπεριά πράσινη..Αλάτι και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει και στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες.Δεν πρέπει να βράσουν πολύ γιατί θα γίνουν σκληρές.
Το νερό που έβρασαν οι γαρίδες δεν το πετάμε αλλά το σουρώνουμε και προσθέτουμε και άλλο νεράκι για να βράσουμε τα μακαρόνια ,γύρω στα 300-350 gr. Όταν είναι έτοιμα τα παίρνουμε από την κατσαρόλα χωρίς να τα στραγγίξουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Αν τους λίπη ζουμάκι προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε

You may also like