Αυτά που δεν ξέρουμε αλλά… μας αφορούν!

f22bcaba66b70fbd16083b45bf41b54aΕπειδή ξέρουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και δεν έχετε το χρόνο να αναζητήσετε έρευνες, ειδήσεις και στατιστικά δεδομένα που αναφέρονται κυρίως στην υγεία μας, εμείς συγκεντρώσαμε μερικά και σας τα αναφέρουμε για να παραμένετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία συμπεράσματα για την ανθρώπινη ζωή.

Τα 10 τελευταία στατιστικά δεδομένα που μας αφορούν όλους:

1. Οι διαβητικοί στην Ελλάδα είναι 4 φορές περισσότεροι τώρα σε σχέση με 30 χρόνια πριν.

2. Όσοι κοιμούνται για λιγότερες από 6 ώρες ημερησίως έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Σικάγο.

3. Αν πάσχεις από αλλεργίες καλό θα ήταν να αποφεύγεις να ανοίγεις τα παράθυρα μεταξύ 10- 12 το πρωί, γιατί εκείνη την ώρα τα αλλεργιογόνα στην ατμόσφαιρα είναι στα πιο υψηλά επίπεδα.

4. Έρευνα του American Dietetic Association έδειξε ότι τα άτομα που προσπαθούν να αδυνατίσουν έχουν πιο γρήγορη απώλεια βάρους όταν παραλείπουν να φάνε κάποιο σνακ ανάμεσα στο πρωινό και στο μεσημεριανό γεύμα. Οι ειδικοί συνιστούν εάν πεινάτε γύρω στις 10 να τρώτε μια φρυγανιά ολικής άλεσης.

5. Οι γυναίκες που ακολουθούν μία δίαιτα πλούσια σε βιταμίνες Β έχουν 25 έως 35% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από τα συμπτώματα του προεμμηνησιακού συνδρόμου, όπως ναυτία, πόνο στους μαστούς, ευερεθιστότητα. Αυτά υποστηρίζει έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Διατροφής. Τρόφιμα πλούσια στις παραπάνω βιταμίνες είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, το άπαχο κρέας, τα ψάρια και τα πράσινα λαχανικά.

bride6. Ο φόβος του διαζυγίου αποτρέπει πολλά νεαρά ζευγάρια από το γάμο, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα. Η νέα γενιά, μερίδα της οποίας αποτελούν και παιδιά χωρισμένων γονιών, θέλει να αισθάνεται πιο σίγουρη για τις επιλογές της ώστε να μην επαναλάβουν τα «λάθη» των γονιών τους.

7. Έρευνα του πανεπιστημίου Northwestern στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι αν μία γυναίκα πιστέψει ότι ο σύντροφός της ενδιαφέρεται για εκείνη και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της, το αντίκτυπο στη σχέση τους θα είναι θετικό. Αντίθετα, μπορεί να είναι αρνητικό όταν μια γυναίκα είναι απογοητευμένη από το σύντροφό της και θεωρεί ότι δεν προσπαθεί αρκετά για τη σχέση τους.

8. Το εξωσυζυγικό ή πληρωμένο σεξ σαμποτάρει την ευτυχία. Αμερικανική έρευνα δείχνει πως το είδος της σεξουαλικής συνεύρεσης σχετίζεται με τα επίπεδα ευτυχίας. Συγκεκριμένα, οι άνδρες που πλήρωναν για σεξ ήταν λιγότερο ευτυχισμένοι, ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για όσους (άνδρες και γυναίκες) απατούν το ταίρι τους, σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

9. Η Ελλάδα κατέχει υψηλή θέση σε ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων παγκοσμίως, αφού το 37% των γυναικών στη χώρα μας, σύμφωνα με μελέτη, ανήκουν είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη κατηγορία.

10. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Psycological Reports έδειξε ότι οι γυναίκες που γευματίζουν σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό και χαμηλή μουσική έχουν την τάση να τρώνε 18% λιγότερη ποσότητα φαγητού.

Πηγή: περιοδικό Forma

You may also like