Γαριδομακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ:
Γαρίδες ακέφαλες και ξεφλουδισμένες
1 πακέτο σπαγγέτι της αρεσκείας σας
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
Πιπεριές πράσινη- κόκκινη – κίτρινη ( προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
1 κ.σ πελτέ
2 ντομάτες χωρίς φλούδα και τριμμένες στον τρίφτη
Μισό ποτήρι χυμό ντομάτας
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη ή θυμάρι ή βασιλικό
1 πρέζα ζάχαρη
Τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Ταμπάσκο ( προαιρετικά)
Φρέσκο μαιντανό για γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βράζετε και σουρώνετε τα σπαγγέτι κατά βάση της συσκευασίας του πακέτου.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τις πιπεριές.
Μετά βγάλτε τις σκελίδες σκόρδου.
Μόλις τσιγαρίστουν το σβήνετε με το κρασί,όταν εξατμιστεί βάζετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά,ρίχνετε τις ντομάτες και τον χυμό ντομάτας το αλάτι-πιπέρι την ζάχαρη και τα μυρωδικά της αρεσκείας σας.
Μόλις πάρει βράση και έχει αρχίζει να πήζει, ρίχνετε τις γαρίδες οι οποίες θέλουν ελάχιστο βρασμό περίπου 4΄- 5΄λεπτά.
Εαν θέλετε ανακατεύετε τα σπαγγέτι με την σάλτσα μαζί και σερβίρετε,διαφορετικά σερβίρετε στα σπαγγέτι πάνω την σάλτσα.
Γαρνίρετε με τυρί, μερικές σταγόνες ταμπάσκο και φρέσκο μαιντανό

Πηγή: Cooktherapy.gr

You may also like