Γλώσσα Ψάρι με Σπανάκι και Noodles (AlwaysHungry.gr)

Αυτή η συνταγή θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της Ασιατικής κουζίνας. Είναι ελαφριά με πλούσια αρώματα και κατάλληλη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

400 γρ σπανάκι
1 κτς σουσάμι
1,5 κτς σάλτσα σόγια
2 κτγ μηλόξυδο
1 κτγ μέλι
αλάτι
πιπέρι

Υπόλοιπα υλικά
2 φιλέτα γλώσσας των 250 γρ ή 4 μικρότερα
120 γρ νούντλς (2 μερίδες)
1 φρέσκο κόκκινο τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κτς σάλτσα σόγια
1/2 κτγ σκόνη κουρκουμά
1 μικρό κυβάκι φρέσκο τζίντζερ
χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ

Προετοιμασία για το σπανάκι

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Αδειάζουμε το σουσάμι σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το μηλόξυδο, το μέλι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε πάλι το τηγάνι, προσθέτουμε μισή κούπα νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το σπανάκι, καλύπτουμε με ένα καπάκι και αχνίζουμε το σπανάκι για 1 λεπτό.

Tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο σπανάκι αντί για φρέσκο και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται το νερό

Αφαιρούμε το σπανάκι από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε μία λεπτή σήτα, το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και μετά το πιέζουμε δυνατά για να φύγουν τα περισσότερα υγρά. Το θέλουμε όσο το δυνατόν πιο στεγνό.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε το σπανάκι σε μία επιφάνεια και μετά το προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα σόγιας και το σουσάμι. Το ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.

Προετοιμασία για τη γλώσσα

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο τσίλι και με ένα λεπτό τρίφτη λιώνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο τσίλι, το λιωμένο σκόρδο και τζίντζερ, τη σόγια, τον κουρκουμά και το χυμό από το μισό λάιμ.

Τοποθετούμε τα φιλέτα της γλώσσας σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και από πάνω τους προσθέτουμε τη μαρινάδα με ένα κουταλάκι.

Tip: αν χρησιμοποιείτε φρέσκια γλώσσα, τότε την τοποθετείτε με την πέτσα της προς τα κάτω.

Ψήνουμε τα φιλέτα της γλώσσας στο γκριλ του φούρνου στην 1η θέση για 6-8 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.

Παράλληλα βράζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο τους, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το χυμό από το άλλο μισό λάιμ, το ξύσμα του, ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη Γλώσσα Ψάρι με Σπανάκι και Νούντλς μαζί με μία φέτα λάιμ και από πάνω περιχύνουμε την σάλτσα σόγιας που έχει μείνει στο μπολ από το σπανάκι.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή του AlwaysHungr.gr , ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα του!

You may also like