Γυμναστική στο σπίτι: the beginner’s set

Αν τώρα ξεκινάτε να προπονείστε μόνοι στο σπίτι, τότε αυτές είναι οι ασκήσεις που χρειάζεστε!

Όταν αποφασίζουμε να εντάξουμε την τακτική άσκηση στο πρόγραμμά μας, θα διαπιστώσουμε πως οι επιλογές είναι αναρίθμητες. Στην πραγματικότητα, όμως, το “να πέσουμε με τα μούτρα” σε αυτή τη νέα συνήθεια, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μας κουράσει νωρίς κι αυτή η κούραση θα μας αποτρέψει να συνεχίσουμε – και στη χειρότερη θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πιθανούς τραυματισμούς. Το καλύτερο, λοιπόν, είναι να ξεκινήσουμε με babystepsκι αυτό το μικρό setασκήσεων είναι μία καλή αφετηρία.

               01 Push-ups.Τα push-ups είναι από τις καλύτερες ασκήσεις για ενδυνάμωση των σημαντικότερων μυών του σώματος – κι όχι μόνο. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, λοιπόν, η αίσθηση πως το κορμί μας “καίει” όταν κάνουμε push-ups, μια που αυτό σημαίνει πως οι μύες κινητοποιούνται. Σε βάθος χρόνου θα παρατηρήσουμε πως οι προπονήσεις μας γίνονται πιο ξεκούραστες και αποτελεσματικές. Επίσης, θα δούμε πως βελτιώνεται σημαντικά η στάση του σώματος, οι ενοχλήσεις στη μέση και την πλάτη θα περιοριστούν, ενώ ακόμη θα ενισχυθεί το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

               02 Lunges.Από τις καλύτερες ασκήσεις που στοχεύουν στην εκγύμναση των μυών στα πόδια και τους γλουτιαίους, τα lunges βοηθούν στη βελτίωση της ισορροπίας μας, ενώ επίσης είναι από τις ασκήσεις που δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα τη σπονδυλική στήλη.

               03 Squats. Διάσημα για το πώς μπορούν να μεταμορφώσουν το κάτω μέρος του σώματός μας (συνδυαστικά πάντα με άλλες ασκήσεις), τα squatsενισχύουν τις αρθρώσεις και μπορούν να μας διευκολύνουν σε περισσότερες μορφές άσκησης που εστιάζουν στους μύες του κάτω μέρους του σώματος, όπως το τρέξιμο. Είναι, όμως, σημαντικό, να εφαρμόζονται και σωστά, οπότε φροντίζουμε πάντα τα πόδια να είναι σε έκταση ανάλογη με εκείνη των γοφών και όταν κάνουμε την κίνηση να σκεφτόμαστε πως ετοιμαζόμαστε να καθίσουμε σε καρέκλα.

               04 “Σανίδα”. Ξέρουμε ήδη όλοι τι μας προσφέρει η σανίδα, οπότε δικαίως πρέπει να συμπεριληφθεί στην beginner’s ρουτίνα μας, σωστά;

               Για αρχή έστω και δέκα επαναλήψεις κάθε άσκησης αρκούν για να χτίσουμε τη νέα μας συνήθεια. Μέρα με τη μέρα, φυσικά, θα δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τις επαναλήψεις προτού αναβαθμίσουμε τη συνολική μας προπόνηση.

               Φυσικά, το ιδανικό θα είναι αυτές οι ασκήσεις να συνοδεύονται κι από τακτική αερόβια άσκηση, όπως έναν ήπιου ρυθμού συνδυασμό περπατήματος και jogging. Όμως ακόμη κι αν δεν έχετε την ευκαιρία (για την ώρα τουλάχιστον) να απολαύσετε κάτι τέτοιο μία ηλιόλουστη μέρα, ακόμη κι αυτές οι τέσσερις ασκήσεις θα είναι οπωσδήποτε κέρδος!

               Πηγή: Very Well Fit

               Photo credits: The HK Hub

You may also like