Δείτε σήμερα την ταινία ““Σε γνωρίζω από την όψη” 200 Χρόνια Ελλάδα!”

Φέτος, η πανδημία μας βάζει εμπόδια στις εκδηλώσεις που θα θέλαμε να χαρούμε με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου.

Παρόλα αυτά, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με τις δράσεις που ετοίμασε για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, φιλοδοξεί να τιμήσει την ημέρα που οι πρόγονοί μας άναψαν τη φλόγα της ελευθερίας. Την ίδια στιγμή, μέσα από έναν εικονικό διάλογο μαζί τους, να αναδείξει πού οδήγησαν οι θυσίες και οι αγώνες που έδωσαν. Να προβάλει πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, μέσα από την πορεία αυτών των 200 ετών.

Η ταινία ““Σε γνωρίζω από την όψη” 200 Χρόνια Ελλάδα!

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αποτελεί μία ευφάνταστη αφήγηση των δύο αιώνων της νεότερης Ελλάδας. Έχει στηριχθεί σε αρχειακό υλικό και τεκμήρια. Προσεγγίζει το θέμα αναδεικνύοντας όχι μόνο στοιχεία της στρατιωτικής ή της πολιτικής ιστορίας μας, αλλά και στοιχεία από τις ενότητες των επιστημών, των τεχνών αλλά και της καθημερινής ζωής. Στην ουσία, επιχειρεί να δείξει πώς από το «γι αυτά πολεμήσαμε» του στρατηγού Μακρυγιάννη, μέσα από επιτυχίες, δυσκολίες και πισωγυρίσματα, καταλήξαμε σε αυτό που είμαστε σήμερα. Ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος.

Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στο κοινό σήμερα στις 19:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1. Στις 20:00 θα είναι διαθέσιμη για προβολή και στα κοινωνικά δίκτυα της Επιτροπής.

You may also like