Δημήτρης Μακαλιάς: Ένας Άνθρωπος με πηγαίο ταλέντο και…χιούμορ!

Η αφορμή της γνωριμίας μας ήταν η προώθηση της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης “Κάψε το σενάριο”. Ο Δημήτρης Μακαλιάς είναι αγαπητός ακόμα και σε αυτούς που δεν τον παρακολουθούν τηλεοπτικά. Συναντώντας τον κατάλαβα το γιατί… Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, ζεστός,  με πολύ ιδιαίτερο χιούμορ και σίγουρα με πολύ ταλέντο…

Τhe K-magazine: Πως θα παρουσίαζες τον εαυτό σου;

Δημήτρης Μακαλιάς:Ένα νέο φέρελπι ηθοποιό, αισιόδοξο, που του αρέσει παρά πολύ να δουλεύει και να εργάζεται σκληρά. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλά όνειρα. Ένα από τα βασικά μου, είναι να κάνω οικογένεια. Αυτό είναι το πιο μεγάλο μου όνειρο.

Τhe K-magazine: Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους νέους ηθοποιούς της γενιάς σου;

Δημήτρης Μακαλιάς:Η τύχη, τίποτε άλλο. Βέβαια δεν σου έρχονται όλα στο πιάτο, δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να σε ανεβάσει για λίγο και να σε πετάξει στα τάρταρα, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί νέοι ηθοποιοί που είναι πολύ καλοί και αξίζουν… και σίγουρα είναι καλύτεροι από εμένα, αλλά δεν είχαν την τύχη να βρεθούν την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και να κάνουν αυτό που έκανα εγώ.

Τhe K-magazine: Πως εξηγείται ότι είσαι τόσο αγαπητός στους νέους ανθρώπους; Τα αγόρια θέλουν να γίνουν φίλοι σου, τα κορίτσια να βγουν μαζί σου και οι γονείς, θα ήθελαν έναν γιο σαν εσένα;

Δημήτρης Μακαλιάς:Δεν προβάλλω κάτι το οποίο δεν είμαι. Είμαι αυτό που φαίνομαι. Δεν ξέρω αν είμαι τόσο καλό παιδί όσο φαίνεται ότι είμαι -λέω ίσως δεν ξέρω- αλλά δεν προσπαθώ. Κάθε στιγμή νιώθω ότι είμαι ο εαυτός μου.

Τhe K-magazine: Η καλύτερη παρέα είναι αυτή με την οποία περνάς καλά μακριά από τη δουλειά ή αυτή που συνδυάζεται με τη δουλειά και τη διασκέδαση;

Δημήτρης Μακαλιάς: Θα μπορούσε να συμβεί με καλούς μου φίλους να μην μπορώ να συνεργαστώ καλά, και αυτό γιατί αν μία φιλική σχέση δεν περάσει σε ένα επαγγελματικό επίπεδο, δεν μπορείς να καταλάβεις τι θα συμβεί εκεί. Στη δουλειά, έρχονται πολλές στιγμές κρίσης και σκληρές που δεν ξέρεις εκεί πως ο άλλος μπορεί να αντιδράσει. Μεταξύ φίλων δεν υπάρχουν απτά όρια. Αυτό καμία φορά μπορεί να είναι πρόβλημα. Ομολογώ ότι δεν μου έχει τύχει, από το φιλικό να περάσω μετά στο επαγγελματικό, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που πήγαν εξαιρετικά, το αντίθετο μου έχει συμβεί.

Τhe K-magazine: Πόσο σημαντική ή καθοριστική είναι η φιλία για σένα;
Δημήτρης Μακαλιάς: Ακούω παρά πολύ τους φίλους μου. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Έχω από κάθε στιγμή της ζωής μου κάποιους φίλους.

Η “Κατσαρίδα”

Τhe K-magazine: Ο άνθρωπος που σε επηρεάζει περισσότερο σε καθημερινή βάση;
Δημήτρης Μακαλιάς: Οι γονείς μου, είναι οι μόνοι άνθρωποι που εμπιστεύομαι 100%. Είναι άνθρωποι που δεν μου χαϊδεύουν και τα αυτιά, καθόλου για αυτό και τους έχω και εμπιστοσύνη. Δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχω δώσει να διαβάσουν σενάρια για να μου πουν αν θα μου ταιριαζε ένας ρόλος που μου είχαν προτείνει.

Τhe K-magazine: Το είδωλο σου; Ας πούμε από τον εκτός συνόρων κινηματογράφο για να μην παρεξηγηθεί κανείς…
Δημήτρης Μακαλιάς: Έχω ηθοποιούς που θαυμάζω πολύ και μου αρέσουν αλλά δεν έχω είδωλο. Θαυμάζω παρά πολλούς ηθοποιούς για άλλο λόγο τον καθένα, άλλους για την ικανότητά τους στην υποκριτική , άλλους σαν προσωπικότητες. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Ryan Gosling, επίσης μου αρέσει πάρα πολύ ο Tom Cruise, για έναν περίεργο λόγο. Επίσης μου αρέσει πολύ η Marion Cotillard.

Τhe K-magazine: Ας κάνουμε ένα παιχνίδι! Αγαπημένη ταινία..
Δημήτρης Μακαλιάς: Jeux d’enfants

Τhe K-magazine: Αγαπημένη στιγμή της ημέρας…
Δημήτρης Μακαλιάς:Η στιγμή που ξαπλώνω στο κρεβάτι το βράδυ.

Τhe K-magazine: Αγαπημένη μουσική όταν οδηγείς / αγαπημένο τραγούδι ever;
Δημήτρης Μακαλιάς: Έχω μία έμμονη με την Adele αύτη την εποχή. Το cd της παίζει συνέχεια… Αλλιώς αγαπημένο τραγούδι είναι το «Ένας ουρανός με αστέρια» του Μίμη Πλέσσα, με έχει στιγματίσει. Το έμαθα μέσα σε μία νύχτα για να πάω να το τραγουδήσω σε μία συναυλία στο Κολλέγιο που με είχαν καλέσει.

Τhe K-magazine : Αγαπημένο φαγητό;
Δημήτρης Μακαλιάς: Οτιδήποτε έχει σχέση με Μακαρόνια, τα spaghetti θα έλεγα….

Τhe K-magazine: Αγαπημένο ποτό;
Δημήτρης Μακαλιάς: Δεν πίνω και δεν καπνίζω. Αν πιώ θα είναι κρασί ή μπύρα, κι αυτό όταν θα βγω έξω και θα πάω σε ένα μπαρ και θα «πρέπει» να παραγγείλω αλκοόλ.

Τhe K-magazine : Αγαπημένο μέρος στον κόσμο;
Δημήτρης Μακαλιάς: Είναι σίγουρα το Παρίσι. Είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου, για πολλούς λόγους. Το απόγευμα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος στη Μονμάρτη , είναι μοναδικό!

Τhe K-magazine: Πόσο σε έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση; Πόσο σε προβληματίζει και τι έχεις αλλάξει στην καθημερινότητα σου;

Δημήτρης Μακαλιάς: Με έχει επηρεάσει παρά πολύ …Το ό,τι έχω δουλειές δεν σημαίνει ότι πληρώνομαι αντίστοιχα. Φαντάσου ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ενώ καλλιτεχνικά μπορείς να πεις ότι είμαι σε μία καλή στιγμή, είναι η πρώτη χρονιά που στο θέατρο και οι δύο παραστάσεις που συμμετέχω είναι παραγωγές που τις κάνω εγώ, και δεν έχω κανέναν να με έχει προσλάβει και να με πληρώνει. Που σημαίνει ότι αν δεν έκανα κάτι μόνος μου δεν θα είχα δουλειά στο θέατρο.

Τhe K-magazine: Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην Αθήνα, τι θα ήταν αυτό;
Δημήτρης Μακαλιάς: Είναι ένα παιδικό μου όνειρο, από πιτσιρίκι ονειρευόμουνα ότι θα μπορούσα με ένα μαγικό τρόπο να εξαφανίσω οποιαδήποτε διαφημιστική ταμπέλα από αυτή την άθλια χώρα, να εξαφανίσω κάθε πολυκατοικία με ένα μαγικό τρόπο και να χτίσω πάρκα. Θεωρώ ότι αυτή η πόλη πρέπει να καθαρίσει σε πολλά επίπεδα. Όχι φυσικά σε επίπεδο ανθρώπων, αλλά πρέπει να αρχίσει να χαλαρώνει, να βρει τον ρυθμό της. Να περπατάς και να νιώθεις όμορφα σε όλα τα επίπεδα.

Τhe K-magazine: Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;
Δημήτρης Μακαλιάς: Μου αρέσει παρά πολύ το σινεμά, πηγαίνω όταν έχω χρόνο ή βγαίνω με φίλους και τρώμε.

Τhe K-magazine: Πόσο εύκολα διαχειρίζεσαι την αναγνωρισιμότητα και πως διαφυλάσσεις την προσωπική σου ζωή;
Δημήτρης Μακαλιάς: Νομίζω ότι μπορείς να διαφυλάξεις την προσωπική σου ζωή 100%. Το να μάθει κάποιος δημοσιογράφος και να βγάλει το αν είσαι με μία κοπέλα ή δεν είσαι, έμενα δεν με ενοχλεί και τόσο.

Τhe K-magazine: Ποιο είναι μεγαλύτερο ελάττωμα σου και ποιο είναι αυτό που δεν μπορείς να ανεχτείς στον χαρακτήρα κάποιου;
Δημήτρης Μακαλιάς: Έχω πολλά ελαττώματα, αλλά το μεγαλύτερο είναι ότι νομίζω ότι έχω μία εμμονή στο να υπεραναλύω κάποια πράγματα, που δε χρειάζεται. Αυτό με κάνει αρκετά κουραστικό και ασαφή. Μπορώ να υπεραναλύσω το πιο απλό πράγμα ενώ δεν χρειάζεται και μπορούμε να πάμε παρακάτω. Δεν μου αρέσει η αχαριστία καθόλου, και όταν δεν με σέβεται κάποιος, αυτό είναι που δεν μπορώ να αντέξω, η έλλειψη σεβασμού!

Τhe K-magazine: Που μπορεί να σε βρει κανείς φέτος;
Δημήτρης Μακαλιάς: Το πιο εύκολο να με βρει κάποιος είναι στο θέατρο, αν έρθει την ώρα των παραστάσεων θα με βρει εκεί σίγουρα, δεν γίνεται η παράσταση χωρίς έμενα (γέλια). Στο κινητό μου με βρίσκει πάντα κάποιος και στο facebook.

Τηλεοπτικά θα είμαι στο «Κάψε το σενάριο» από τον Ιανουάριο στο Mega. Θεατρικά θα είμαι στους «Χοντρούς άντρες με φούστες» στο Γκάζι και στη «Κατσαρίδα». Στις 7 Μαρτίου θα είμαι στη Θεσσαλονίκη για 10 περίπου παραστάσεις και έπειτα στην Αθήνα στο Ίδρυμα Κακογιάννης με το έργο «Μάγκας», μαζί με την Μιμή Ντενίση, σε μία καταπληκτική διασκευή που έχει κάνει. Φέτος κατά μία περίεργη σύμπτωση η χρονιά είναι συνδεδεμένη με τα ζώα… από τη μια η «Κατσαρίδα» και από την άλλη, στο «Μάγκα» υποδύομαι έναν σκύλο!


*«Χοντροί άντρες με φούστες»

104-κεντρική σκηνή
Eυμολπιδών 41, Γκάζι, μετρό Κεραμεικός
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3455020
E-mail: [email protected]

*«Κατσαρίδα»
Θέατρο Αθηνών
Βουκουρεστίου 10, Κέντρο
Τηλ.: 2103312343

 

Απόδοση: Λίνα Γριβογιάννη

Ευχαριστούμε τη Brasserie Pastis / Golden Hall για τη φιλοξενία.

You may also like