Διακοπές και ζευγάρια

Οι καλοκαιρινές διακοπές συχνά λειτουργούν ως καταλύτης στις σχέσεις ενός ζευγαριού και φυσικά λειτουργούν διαφορετικά για ανύπαντρα ζευγάρια, για τα παντρεμένα ζευγάρια και για το τι περιμένουμε και ελπίζουμε για αυτές.
Η αλήθεια είναι πως για ένα ανύπαντρο ζευγάρι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι ένα είδος δοκιμασίας ιδιαίτερα όταν δεν ζουν μαζί, καθώς εκείνες τουλάχιστον τις μέρες θα πρέπει να συμβιώσουν. Για τα παντρεμένα ζευγάρια από την άλλη είναι ένα διάλειμμα από την δουλειά και μία αλλαγή παραστάσεων από το μέρος που ζούμε και την καθημερινότητά μας αλλά δεν είναι απαραίτητα μία ριζική αλλαγή.

Το θέμα είναι πως οι διακοπές μας θα μπορούσαν και λίγο να λειτουργήσουν ως ο καθρέφτης της σχέσης μας, αν βέβαια είμαστε έτοιμοι και αρκετά θαρραλέοι να διαχειριστούμε αυτό που θα αντικρίσουμε.

Αν λοιπόν κάποιες μέρες μακριά μόνο με το σύντροφό μάς μας φαίνονται μαρτύριο και το άκρον άωτο της ανίας, τότε θα έπρεπε ίσως να σκεφτούμε μήπως όντως είναι αυτός ο γάμος που ζούμε ή η σχέση μας, αυτό που πραγματικά θέλουμε. Δεν λέω πως οι διακοπές πρέπει να θυμίζουν το μήνα του μέλιτος αλλά αν μη τι άλλο αν είμαστε καλά με το σύντροφό μας θα χαρούμε που θα μοιραστούμε μαζί μία νέα εμπειρία, να φάμε ένα άλλο φαγητό, να περπατήσουμε σε κάποιον άλλο δρόμο, να απολαύσουμε μαζί μία άλλη θέα. Μπορεί κάποιος να πει ότι αναφέρομαι σε αυτούς που μπορούν να πηγαίνουν κάθε χρόνο αλλού… Και όμως όχι, ακόμη και η ανατολή του ηλίου από το ίδιο σας το μπαλκόνι μπορεί να είναι πολλές φορές διαφορετική, γιατί πολύ απλά τίποτα στον κόσμο, ούτε εμείς θα ξανά είμαστε ποτέ ακριβώς το ίδιο με αυτό που ήμασταν πριν από πέντε λεπτά.

Έπειτα να θυμάστε πως δεν είναι απαραίτητο πάντα να έχουμε κάτι να πούμε, πάντα να συζητάμε αδιαλείπτως ή να βροντοφωνάζουμε ότι περνάμε τέλεια! Μην φοβάστε τη σιωπή με το σύντροφό σας και αυτή έχει την δική της λειτουργία, προσπαθήστε και κάποιες στιγμές απλά να τις απολαύσετε χωρίς απαραίτητα να το περιγράφετε με λόγια. Αν πάλι τίποτα από τα παραπάνω δεν σας αγγίζει, τότε ίσως να σκεφτείτε την ιδέα να κάνετε φέτος χωριστές διακοπές για να είναι καλύτερες οι διακοπές του χρόνου ή ακόμη και να κοιτάξετε τη σχέση σας με ένα διαφορετικό μάτι.

You may also like