Είστε καλεσμένοι σε γάμο; Δείτε τι πρέπει να κάνετε…από το Yes-I-do.gr

c44500679fd2cceeb7f373c414e163ccΌταν λαμβάνετε μία πρόσκληση υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις που βαραίνουν τους καλεσμένους. Όσοι δε το διαβάζετε και έχετε ήδη παντρευτεί θα το καταλάβετε ακόμη πιο εύκολα.

•Διαβάζεις προσεκτικά την πρόσκληση και ελέγχεις σε περίπτωση που έχεις παιδιά αν η πρόσκληση τα αναφέρει ή όχι. (αν λέει οικογένεια τα συμπεριλαμβάνει, αν λέει Κύριος – Κυρία τότε η πρόσκληση αφορά στους γονείς και μόνο)

•Αν τα αναφέρει σκέφτεσαι αν τα θες μαζί σου ή όχι. Αν είναι αρκετά μικρά θα κουραστούν και δεν θα ευχαριστηθείς κανείς το γάμο. Αν δεν είναι μικρά, τότε ανάλογο με το βαθμό «κοντινότητας» με το ζευγάρι τα παίρνεις μαζί σου. Στην περίπτωση που αποφασίσεις να μην τα πάρεις, δες από τώρα ποιος θα στα κρατήσει για το βράδυ του γάμου. Είναι άκομψο να κάνεις RSVP και να σε υπολογίσουν και εσύ από αμέλεια να μην καταφέρεις να πας.

•Κάνεις σωστό RSVP στο τηλέφωνο που σου αναφέρουν και μέχρι την ημερομηνία που σου αναφέρουν. Ο λόγος είναι ότι τα «ποσοτικά» θέματα ενός γάμου όπως τραπέζια, catering , μπομπονιέρες κλπ πρέπει να κλείσουν μέχρι μία συγκεκριμένη ημερομηνία. Μην το αμελείς λοιπόν.

•Αν συνειδητοποιήσεις ότι σε κάλεσαν σε ένα γάμο από υποχρέωση και όχι επειδή το θέλει το ζευγάρι γιατί πχ είστε στο ίδιο γραφείο αλλά δεν κάνετε παρέα κλπ, τότε μην τους «επιβαρύνεις» οικονομικά με την παρουσία σου. Σου είναι αδιάφορο να πας, και αν δεν το κάνεις κέφι ούτε το δικό σου χρόνο και χρήμα μην ξοδέψεις, ούτε το δικό τους. Μεταξύ μας πολλά προσκλητήρια πάνε επειδή πρέπει να πάνε, χωρίς να υπάρχει συναισθηματικό υπόβαθρο από πίσω. Λίγο ξύπνιοι να είστε θα το καταλάβετε

ba499ca76ad6ed63c70ca6125cafe0df•Ανάλογα με το πόσο κοντά είσαι στο ζευγάρι βρίσκεις και τι θα φορέσεις. Δεν υπάρχει λόγος να τραβήξετε τα βλέμματα στο γάμο του τρίτου ξαδέρφου της γυναίκας του αδερφού του άντρα σας. Αν πάλι παντρεύεται ο κολλητός σας οφείλετε να είστε πολλοί περιποιημένοι καθώς θα φιγουράρετε στις περισσότερες φωτογραφίες του γαμήλιου άλμπουμ.

Κεφάλαιο δώρο: αν το ζευγάρι έχει λίστα γάμου ή λογαριασμό, ιδανικά σεβαστείτε την. Δεν υπάρχει λόγος ούτε εσείς να κουράζεστε στο ψάξιμο ούτε και εκείνοι να τρέχουν να αλλάζουν κρασοπότηρα και κανάτες σε συνοικιακά μαγαζιά. Επίσης μην κάνετε δώρα με μικρό περιθώριο αλλαγών. Εξηγείστε στο μαγαζί από όπου το αγοράζετε ότι πρόκειται για γαμήλιο δώρο και πως χρειάζεται μίνιμουμ ένας μήνας περιθώριο για την αλλαγή. Αν ταξιδεύετε από επαρχία θα είναι λάθος να τους πάρετε από εκεί και να μην μπορέσουν να το αλλάξουν ποτέ. Σκεφτείτε τους εαυτούς σας να μένετε αμανάτι με ένα βάζο παπαγάλο που δεν μπορείτε να αλλάξετε, αλλά είναι ντροπή και να πετάξετε. Αν ο γάμος δεν είναι κοντινού σας προσώπου καλύτερα να αγοράσετε κάτι ουδέτερο από ένα μαγαζί, τύπου μία απλή κανάτα νερού, ένα σετ σερβιρίσματος τούρτας κλπ. Θα φανεί πιο μπουγιόζικο το δώρο και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Προσέλευση: εφόσον ξέρετε την ακριβή ώρα του γάμου καλό είναι να μην φτάσετε μετά το ζευγάρι. Εκτός και αν προκύψει κάτι απρόοπτο την μεγάλη είσοδο κάνει η νύφη και ουχί εσείς.

85100fe8d021b32aca026cbd05f8bfe8•Στο βιβλίο ευχών στη δεξίωση, δεν υπάρχει λόγος να βγάλετε τα εσώψυχα σας και να φέρετε σε δύσκολη θέση το ζευγάρι. Γράψτε μία πρωτότυπη ευχή με αγάπη, γιατί αυτό το βιβλίο θα το έχουν μια ζωή (ενδεχομένως στο σαλόνι τους).

Πηγή: Yes-I-do.gr, Κείμενο: Νεφέλη Βιτζηλαίου

You may also like