Ελαιόψωμο

ΥΛΙΚΑ:(για 6-8 άτομα)

500γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
λίγο αλάτι
1.5 φλιτζάνια ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

olive breadΑφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε ζυμώνοντας το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και τις ελιές.

Βάζουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί και το αφήνουμε 30 λεπτά περίπου σκεπασμένο για να φουσκώσει. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180οC ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει εξωτερικά.

Σερβίρουμε το ελιοψωμο μας ζεστό απευθείας από τον φούρνο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: : εδώ

You may also like