Ενίσχυσε τον κορμό σου με 3 συμβουλές

Ο κορμός είναι το κέντρο του σώματος όταν πρόκειται για κίνηση. Και αυτό συμβαίνει διότι ο κορμός δεν περιλαμβάνει μόνο τους κοιλιακούς, αλλά όλους τους μυς, μπροστά και πίσω, από τον ώμο ως τη λεκάνη, ακόμα και το πάνω μέρος του μηρού. Όσο πιο δυνατός και σταθεροποιημένος είναι, τόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι οποιαδήποτε κίνηση. Οι περισσότεροι ενήλικες κάθονται 6 με 7 ώρες την ημέρα και αυτό πολλές φορές οδηγεί στη χαλάρωση των μυών. Πως μπορείτε να ενδυναμώσετε τον κορμό σας ώστε να νιώθετε καλύτερη ευθυγράμμιση και ισορροπία, χωρίς να διατρέχεται μελλοντικά κινδύνους στους μυς και τις αρθρώσεις;

Ενδυνάμωση

Προσπαθήστε να εντάξετε στη καθημερινότητα σας τρεις ιδανικές ασκήσεις που πραγματικά βοηθούν και όλοι λίγο πολύ τις γνωρίζουμε. Εκτελέστε όσες περισσότερες επαναλήψεις κοιλιακών μπορείτε. Ύστερα κάντε την άσκηση «birddog» προσπαθώντας να τεντωθείτε και να κινητοποιηθείτε. Καθισμένοι στα τέσσερα και φέρνοντας συνδυαστικά το αριστερό πόδι με το δεξί χέρι σε ισορροπία και αντίστροφα. Θα δείτε μεγάλη ευελιξία. Ολοκληρώστε με πλευρικές σανίδες για 5-10 δευτερόλεπτα και από τις δύο πλευρές του σώματος. Το σίγουρο είναι πως θα δείτε άμεσα αποτελέσματα!

Μην ξεχνάς τη μέση σου

  Η καθιστική ζωή μπορεί να μας προκαλέσει ανισορροπίες στον κορμό και να επιφέρει διάφορα άλλα προβλήματα. Για αυτό λοιπόν, σηκώστε το στέρνο σας προ τα πάνω και παράλληλα σπρώξτε προς τα κάτω τις ωμοπλάτες. Αυτή η άσκηση stretching θα σας ανακουφίσει όσο παραμένετε καθιστοί. Ενεργοποιήστε τακτικά του μυς της σπονδυλικής στήλης και της ωμοπλάτης, πιέζοντας τους ενώ κάθεστε και τραβήξτε το πιγούνι σας αρκετές φορές προς τα πίσω. Κάντε συχνά διαλείμματα και περπατήστε ακόμη κι αν έχετε βαρύ πρόγραμμα στη δουλειά.

Δες τις δυνάμεις σου

  Ίσως στη αρχή να σας φανεί βαρετό και έξω από τις συνήθειες σας, αν δεν είχατε ποτέ χρόνο να ασχοληθείτε με τον «όρο» γυμναστική. Στο τέλος του μήνα θα δείτε θετικά αποτελέσματα και θα αναθεωρήσετε για τις δυνάμεις που θα κατέχετε. Ένα δυνατό κέντρο σημαίνει η βασικότερη προϋπόθεση για ένα υγιές σώμα. Μην το ξεχνάτε.

Be strong and live healthy!

Featured image: unsplash.com/@lucaslafotografia

You may also like