Ενισχύστε τη libido σας με απλά βήματα…

3a36838c837e13e8794e264df9be9849Η λίμπιντο συνδέεται με τον τρόπο της ζωής σας. Αν, λοιπόν, οι ορμόνες έχουν απορρυθμιστεί ή δεν ασκείστε συχνά και δεν τρέφεστε σωστά, θα έχετε πρόβλημα.

Διορθώστε τα αυτά και θα διαπιστώσετε ότι ακόμα και ένα φιλί του συντρόφου σας. Θα σας ξυπνά άλλες διαθέσεις. Και τίποτα δεν αυξάνει την όρεξη για σεξ καλύτερα … από το ίδιο το σεξ.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας

Η εμμηνόπαυση και η υστεροκτόμη μπορεί να ρίξουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.Η μείωση αυτής της ορμόνης μειώνει την επιθυμία για σεξ. Ορισμένες γυναίκες λαμβάνουν συμπληρώματα και ακολουθούν ορμονικές θεραπείες.Επιπλέον, σεξουαλικά προβλήματα (όπως η δυσκολία κορύφωσης, η ξηρότητα του κόλπου και οι ήπιοι οργασμοί) μπορεί να ρίξουν την λίμπιντο, καθώς το σεξ γίνεται δυσάρεστο ή απλά αδιάφορο. Επισκεφθείτε το γιατρό σας και συζητήστε τα συμπτώματα και τις επιλογές όσον αφορά τη θεραπεία.

Δραστηριοποιηθείτε

Φροντίστε την υγεία και την λίμπιντο σας κάνοντας γυμναστική κάθε μέρα (κατεβείτε από το λεωφορείο μια-δυο στάσεις πριν, και περπατήστε ένα 20λεπτο)

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά την άσκηση καταπολεμούν τις επιπτώσεις της κορτιζόλης που επιτρέπει τη συσσώρευση λίπους. Μπορείτε να δοκιμάσετε γιόγκα και κοιλιακούς ή ασκήσεις για τη λεκάνη που θα τονώσουν το σώμα και θα δυναμώσουν τους μύες σας.

0e4a98074b9a10e9f03731ea94ece908Σωστή διατροφή

Τα τηγανητά, τα λιπαρά φαγητά και τα γλύκα όχι μόνο προσθέτουν βάρος, αλλά αυξάνουν και τα επίπεδα της ινσουλίνης στο σώμα. Το γεγονός μπορεί να μειώσει την έκκριση των ορμονών (όπως της τεστοστερόνης) που αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Μια ισορροπημένη διατροφή, που συνδυάζει καλά λίπη και μικρά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας, βοηθά στο καλό σεξ. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε κάποιες αφροδισιακές τροφές όπως μαύρη σοκολάτα, αβοκάντο, στρείδια και πικάντικα φαγητά.

You may also like