Εργαζόμενη γυναίκα, από τη Μαρία Παπουτσάκη

Τέλεια! Την πήραμε την θέση που ονειρευόμασταν. Όμως είναι η πρώτη μας δουλειά και αυτό αποτελεί ένα θέμα, που σου προκαλεί αρκετούς προβληματισμούς. Νέες γνωριμίες με στελέχη και όχι μόνο και η συμπεριφορά σου πρέπει να αρέσει –καλώς ή κακώς- στους περισσότερους. Αν όχι σε όλους

Λοιπόν, πόσα πράγματα να μοιραστώ…

10579294_852501341429306_1085807331_n… με το αφεντικό μου;

Ναι, θέλεις να δημιουργήσεις μία “σχέση” μαζί του, όμως ο στόχος δεν είναι να γίνεται φίλοι. Μην του εξομολογηθείς, λοιπόν, τι πέρασες στο τελευταίο σου ραντεβού με τον Τάκη ή πόσο σε δυσκολεύει η μαμά σου και οι παραξενιές της. Μοιράσου τα μισά απ’ ότι εκείνος και πάντα μετά από εκείνον –εκτός αν αυτό που του συμβαίνει επηρεάζει την απόδοσή σου στην δουλειά, οπότε καλό είναι να τον ενημερώσεις, σε βαθμό που τον αφορά.

… με τους συναδέλφους μου;

Ο πειρασμός είναι να τους αντιμετωπίσεις όπως τους φίλους σου –αντιστάσου. Ξέχνα κάθε είδους κουτσομπολιό που μπορεί αργότερα να στραφεί εναντίον σου –δεν είναι όλοι σαν εσένα γλυκιά μου, ενώ προτίμησε να δείχνεις ενδιαφέρον για όσα λένε εκείνοι, αντί να κάθεσαι να εκτίθεσαι υπερβολικά. Κι αν δεν είσαι σίγουρη για το αν πρέπει να πεις κάτι, μην το πεις!

10656481_852501334762640_1700088787_n… στο ίντερνετ;

Αχ, αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πόσα σπίτια έχουν κλείσει. Για να μην σου κλείσουν και την πόρτα της δουλειάς, άκουσε με καλά. Αν είσαι πολύ ενεργή στο Facebook, φτιάξε ένα γκρουπ με τους συνεργάτες σου και επίλεξε ποια από τα προσωπικά σου post θα είναι ορατά σε εκείνους (αυτό με τις χιλιάδες τεκίλες, σίγουρα όχι, καθώς και το καψουροτράγουδο που απευθύνεται στον πρώην σου).

Για άλλη μια φορά, το να κρατάμε τις ισορροπίες είναι η καλύτερη λύση!

Περισσότερα για τη Μαρία Παπουτσάκη, διαβάστε εδώ

You may also like