«Πιο καλή η μοναξιά, από σένα που δεν φτάνω…», από τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

9d97b468a31d2f3c57bbdc50e7570400Ακόμα κι αν χώρισες…

Αν η περίπτωση δεν «έκατσε»…

Αν απογοητεύτηκες τόσο έντονα που αποφάσισες, σιωπηρά, να μη ξαναδοκιμάσεις ποτέ…

Αν αποφάσισες να μην ξαναμπείς στον κόπο να… πιστέψεις σε «αγάπες κι έρωτες»…

Δεν τελειώνουν όλα εδώ, έτσι απλά (!)

Υπάρχουν, ακόμη κι αν τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να τα εντοπίσουμε, αξιοσημείωτα οφέλη στο να είσαι single.

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε τα πιο hot απ’αυτά και ίσως αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ

(Μη ξεχνάτε ποτέ πως ακόμα και η μοναξιά είναι συνειδητή επιλογή κι όχι καταναγκαστική λύση, όπως πολλοί πιστεύουν).

Let’s start.

1)   Κάνεις ότι θες κι όπως το θες
Δεν έχεις να δίνεις λόγο και αναφορά σε κανέναν για το που θα πας, με ποιον, τι ώρα θα είσαι πίσω και που θα είστε. Είσαι κύριος/κυρία του εαυτού σου και λογαριασμό δεν δίνεις. Με αυτή την τόσο προνομιακή κατάσταση μπορείς να απολαύσεις αξέχαστες, νέες εμπειρίες, να γνωρίσεις κόσμο αλλά και να έρθεις λίγο πιο κοντά με τους φίλους σου ή όσους είχες χάσει τέλος πάντων την περίοδο που ήσουν in a relationship.

2)   Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου (στην πιο χαλαρή του version)
Δεν χρειάζεται πια ούτε να κυκλοφορείς βαμμένη μέσα στο σπίτι, ούτε και ντυμένη υπερπαραγωγή. Μπορείς να τριγυρίζεις με την παλιά σου, λερωμένη από μπογιές, φόρμα και απλά να μη σε νοιάζει. Η ξεγνοιασιά στα καλύτερά της; Χμ, κάπως έτσι!

single hood3)   Φλερτάρεις άφοβα
Και δε σε νοιάζει! Μάλιστα, δεν έχεις πια το φόβο για τυχόν σκηνές ζηλοτυπίας απείρου κάλλους ή απαράμιλλους καβγάδες στο σαλόνι. Απλά, ξεκάθαρα και όμορφα. Περνάς καλά, νιώθεις καλά. Και που ξέρεις…

4)   Μπορείς να πας τις διακοπές που πάντα ήθελες
Ούσα single, έχεις τη δυνατότητα να προγραμματίσεις δραστηριότητες που προηγουμένως μπορεί να αδυνατούσες να ακολουθήσεις, όπως διακοπές με τους/τις φίλους/φίλες σου. Ιδανικά, μπορείς να τολμήσεις να επιχειρήσεις τις διακοπές σε έναν μακρινό προορισμό, ακόμη και μόνος/μόνη σου, παρέα με το αγαπημένο σου βιβλίο.

 
5)   Ανακαλύπτεις ξανά τον εαυτό σου
Το μεγαλύτερο όφελος του να είσαι single είναι πως βρίσκεις ξανά τον εαυτό σου και τον γνωρίζεις απ’την αρχή. Εντοπίζεις τι απαιτήσεις έχεις, αρχικά απ’το άτομό σου και κατ’επέκταση απ’τον κοινωνικό σου περίγυρο και βρίσκεις σταδιακά (ξανά) τις ισορροπίες σου και το τι ζητάς από μια σχέση – τι θέλεις να πάρεις και τι είσαι σε θέση να δώσεις.

Ίσως λοιπόν, τελικά, το να είσαι μόνος/μόνη να μην είναι και τόσο θλιβερό, όσο θέλουν κάποιοι να στο παρουσιάζουν! Συνεχίζεις να περνάς καλά και έχεις τις κεραίες σου «ανοιχτές» για ότι καινούργιο προκύψει και κάνει (και πάλι) την καρδιά σου να χτυπήσει δυνατά.

Φιλιά,
Μαρκέλλα

You may also like