Εσείς τρώτε κουάκερ; Αν όχι, καιρός να το δοκιμάσετε!

Τα τελευταία χρόνια δίνεται ολοένα και περισσότερη σημασία στην υγιεινή και σωστή διατροφή, καθώς και στις ευεργετικές ιδιότητες κάποιων προϊόντων που μας χαρίζει δωρεάν η μητέρα – γη. Για το λόγο αυτό «ξεφυτρώνουν» το ένα μετά το άλλο και τα καταστήματα που πωλούν βιολογικά προϊόντα. Στα εν λόγω καταστήματα θα βρείτε διαθέσιμες και διάφορες επιλογές για ένα σωστό και πλήρες πρωινό. Απαραίτητο συστατικό για ένα θρεπτικό πρόγευμα είναι και το κουάκερ. Τι είναι όμως αυτό;

Το κουάκερ δεν είναι άλλο από τις απλές και γνωστές σε όλους μας νιφάδες βρώμης.

Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πολλές και άκρως απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι ένα δημητριακό που προτιμούν συχνά οι αθλητές διότι δίνει ενέργεια και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και σε άλλα αντιοξειδωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, η βρώμη βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και της εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς και της εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

quaker 2Επιπλέον, βελτιώνει την όψη του δέρματος, διότι περιέχει βιταμίνη Ε αλλά προλαμβάνει επίσης και διάφορες μορφές καρκίνου. Τέλος, λόγω του γεγονότος ότι δεν απορροφάται εύκολα από το έντερο, δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού για πολλές ώρες, άρα μας αποτρέπει από τη συχνή «εισβολή στο ψυγείο»!

Το κουάκερ αν και οπτικά μπορεί να μην σας δελεάζει να το εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, αν συνδυαστεί με κάποια άλλα τρόφιμα μπορεί να σας χαρίσει της σπουδαία του ασπίδα παρέα με μια ωραία γεύση.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες ιδέες για ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό ή σνακ με βασικό συστατικό το κουάκερ.

Α. Γάλα με κουάκερ, μέλι, κανέλα και λιναρόσπορο. Ο συνδυασμός της βρώμης με το λιναρόσπορο σας δίνουν ένα πολύ θρεπτικό αποτέλεσμα, ενώ η κανέλα και το μέλι προσθέτουν εκτός από τις βιταμίνες τους και την ωραία τους γεύση.

Β. Γιαούρτι με κουάκερ, μέλι, μήλο, κανέλα και αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας. Είναι θρεπτικό, πλήρες και δίνει πολλή ενέργεια.

Γ. Μπισκότα με βάση το κουάκερ. Και αυτό αποτελεί ένα πολύ υγιεινό σνακ ειδικά για τα παιδιά. Στη ζύμη προσθέστε αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολάτα για να δελεάσετε τα παιδιά.

Δ. Κέικ με κουάκερ. Μία εξίσου εύκολη και υγιεινή επιλογή για παιδικό κολατσιό. Φτιάξτε το κέικ της επιλογής σας και στη ζύμη προσθέστε και λίγη βρώμη.

Ε. Μπάρα δημητριακών με κουάκερ. Γύρω στις 10 το πρωί, όλοι οι εργαζόμενοι και οι μαθητές νιώθουν μια μικρή πείνα και μια ακόρεστη ανάγκη για επιπλέον ενέργεια. Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν ίσως το πιο θρεπτικό σνακ που μπορεί να γευτεί κανείς αν θέλει να αναπληρώσει τη χαμένη του ενέργεια, αλλά και να επιτύχει το νους υγιής εν σώματι υγιή. Για να φτιάξετε μπάρες δημητριακών χρησιμοποιείστε κουάκερ, λιναρόσπορο, αποξηραμένα φρούτα, κανέλα, δημητριακά της αρεσκείας σας και ξηρούς καρπούς και περιχύστε από πάνω λίγο μέλι.

You may also like