Ημέρα της Γυναίκας: 5 ταινίες που πρέπει να δεις σήμερα για να εμπνευστείς

Δεν το συζητάμε, κάθε μέρα πρέπει να ‘’γιορτάζουμε’’ και να θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι που είμαστε γυναίκες. Σήμερα λοιπόν αν δεν βγεις έξω, σου προτείνουμε  να δεις σημαντικές ταινίες με πρωταγωνίστριες δυναμικές γυναίκες από τις οποίες θα εμπνευστείς και θα καταλάβεις μέσω των ιστοριών τους πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της γυναίκας.

  1. Η σιδηρά κυρία (Iron Lady)  –   (2011)

 Η  Meryl Streep θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες ηθοποιούς του Hollywood και ο ρόλος της το 2011 ως Margaret Thatcher είναι πραγματικά αξέχαστος. Η αυτοβιογραφική ταινία δράματος ακολουθεί την Thatcherαπό τα πρώτα της χρόνια, προσπαθώντας πολύ σκληρά με όλα τα εμπόδια να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Αγγλίας.

  • Erin Brockovich  -(2000)

Η single μητέρα 3 παιδιών, Erin Brockovich (Julia Roberts), έχει κολλήσει σε μια δύσκολη κατάσταση χάνοντας την προσωπική αγωγή για τραυματισμό. Χωρίς καμία επιλογή, η άνεργη Brockovich εργάζεται ως νομική σύμβουλος για τον δικηγόρο της για να διατηρήσει τα προς το ζην, αλλά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες λόγω των τρόπων της και των ρούχων που επιλέγει. Στη συνέχεια αναπτύσσει μια αποφασιστικότητα να αγωνιστεί για την δικαιοσύνη καθώς αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στο να κλείσει μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Καλιφόρνια λόγω ρύπανσης.

  • Στον κόσμο της Κοκό Σανέλ (Coco before Chanel) – (2009)

Αν σου αρέσει η μόδα, τότε βρήκες άλλο ένα λόγο να δεις την συγκεκριμένη ταινία. Η ταινία επικεντρώνεται σε μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες στην ιστορία της μόδας, στην CocoChanel. Παρακολουθούμε την ζωή της και πρόκειται για μια κομψή, ρομαντική ταινία, η οποία μας δείχνει την απίστευτη αύρα και προσωπικότητα της Chanel.

  • Αφανείς ηρωίδες (Hidden Figures) – (2016)

Η ταινία δείχνει την πραγματική ιστορία 3 μαύρων γυναικών, της Katherine, της Mary και της Dorthy, που εργάστηκαν στη NASAτη δεκαετία του 1960. Παρά τον ρατσισμό και την ανισότητα των φύλων που αντιμετωπίζουν, αυτές οι ταλαντούχες γυναίκες συνεχίζουν να κυνηγούν τα όνειρά τους σε έναν εργασιακό χώρο που κυριαρχείται από άντρες.

  • Ερωτευμένη Τζέιν (Becoming Jane) – (2007)

Η ταινία ακολουθεί την Jane Austen (Anne Hathaway), την πολύ γνωστή συγγραφέα της Αγγλικής λογοτεχνίας με έργα όπως η Emma, η υπερηφάνεια και η προκατάληψη κτλ. Γεννημένη σε μια φτωχή οικογένεια, η Jane βρίσκεται υπό πίεση καθώς οι γονείς της περιμένουν να παντρευτεί ένα πλούσιο νεαρό. Από τη μεριά της επαναστατεί αφού πιστεύει ότι με τον γάμο θα χάσει την αυτονομία της.

Και τώρα ώρα για σπιτικό pop corn!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: IMDb

You may also like