ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ: “ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ”

Ο Michael Keaton σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία απολαυστική και αγωνιώδη ιστορία εξιλέωσης με τη στόφα φιλμ νουάρ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι:Τζέιμς Μάρσντεν, Σούζι Νακαμούρα, Τζοάνα Κούλιγκ, Ρέι ΜακΚίνον, ΤζονΧουγκενάκερ, Μάρσια Γκέι Χάρντεν και ο Αλ Πατσίνο.

Σύνοψη

Όταν ένας πληρωμένος δολοφόνος (Michael Keaton) μαθαίνει ότι πάσχει από μία ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή άνοιας, αποζητά την ευκαιρία να εξιλεωθεί, σώζοντας τη ζωή του γιου του (Τζέιμς Μάρσντεν), με τον οποίο ήταν για χρόνια αποξενωμένος.

Ο Κίτον υποδύεται τον Νοξ, έναν πληρωμένο δολοφόνο που χάνει τη μνήμη του.«Η ταινία βρίθει από θεματικές και μοτίβα του φιλμ νουάρ.», εξηγεί ο παραγωγός Νικ Γκόρντον,«Ένα σκληρό αστικό σκηνικό, ένας πρωταγωνιστή αποξενωμένος και γεμάτος ελαττώματα. Κυνισμός, μοιρολατρία και ηθική αμφισημία. Είναι μία φρέσκια και γνώριμη ματιά την ίδια στιγμή»

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Μάικλ Κίτον σχολιάζει πώς ένιωσε όταν διάβασε το σενάριο του Γκρέγκορι Πουαριέ: «Θυμάμαι να το διαβάζω και να σκέφτομαι ότι είναι πολύ καλογραμμένο» λέει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης. «Και μετά αναρωτιόμουν πότε θα το κάνω. Δεν είναι σπάνιο να διαβάζεις κάτι και να το βάζεις στην άκρη, γιατί κάνεις μια άλλη ταινία ή γιατί η προσωπική σου ζωή σε απασχολεί σε εκείνη τη φάση». Κάθε τόσο ο Κίτον σκεφτόταν το σενάριο ξανά και το ξεφύλλιζε. Την τελευταία φορά που το έκανε, κάλεσε τον παραγωγό του και δήλωσε ότι ήθελε να πρωταγωνιστήσει και να το σκηνοθετήσει. Αρχικά, η ταινία δεν του φαινόταν σωστή για εκείνον και προβληματιζόταν για τη διασταύρωση φιλμ νουάρ, μαύρης κωμωδίας και οικογενειακών αξιών. «Δεν ανήκει σε μία κατηγορία. Μετά κατάλαβα ότι αυτό ακριβώς ήταν που μου άρεσε, ότι δεν ανήκε σε μία συγκεκριμένη κατηγορία» σχολιάζει ο Κίτον.

Η ταινία κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer.

You may also like