Η εφαρμογή Google Maps φεύγει από iPhone και πάει Facebook

Μπορεί να πέρασαν οκτώ μήνες από το θάνατο του Στιβ Τζομπς, η βεντέτα του όμως με την Google, την εταιρεία που θεωρούσε ότι τον πρόδωσε, παραμένει ζωντανή.

Η Apple λοιπόν περνάει ξανά στην αντεπίθεση, εγκαταλείποντας την εφαρμογή Google Maps, που μέχρι πρότινος ήταν προεγκατεστημένη στα iPhone και τα iPad. Την ίδια ώρα, η Apple διευκολύνει επίσης τους χρήστες των συσκευών της να συνδέονται στο Facebook και όχι στην ανταγωνιστική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Google Plus.

Τα ηλεκτρονικά αυτά «ραπίσματα» θα καταφέρει η Apple με την κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού συστήματος, iOS 6, που παρουσιάσθηκε τη Δευτέρα στο Σαν Φρανσίσκο, στο πλαίσιο του 23ου Ετήσιου Συνεδρίου Προγραμματιστών. Η απόφαση της εταιρίας θα πλήξει σημαντικά τα διαφημιστικά έσοδα της Google και θα της στερήσει πελάτες, που θα μετακινηθούν στις εφαρμογές χαρτογράφησης της Apple. Η μάχη μεταξύ των δύο εταιριών έχει τις ρίζες της στην εισαγωγή του λειτουργικού συστήματος της Google για κινητά, του Android, το 2008. Σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό Android -Samsung και Motorola- αποτελούν τους σημαντικότερους ανταγωνιστές των iPhone.

Η Apple έχει καταθέσει αγωγές κατά των παραπάνω εταιριών, τις οποίες κατηγορεί για παραβίαση των ευρεσιτεχνιών της. Λίγο καιρό πριν πεθάνει, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Στιβ Τζομπς είχε πει στο βιογράφο του, Ουόλτερ Αϊζακσον, ότι θεωρούσε το λειτουργικό Android προϊόν συγκεκριμένης μορφής διακεκριμένης κλοπής, λέγοντας ότι είχε κηρύξει «θερμοπυρηνικό» πόλεμο κατά της Google.

Πηγή: www.kathimerini.gr με στοιχεία από AP, http://www.skai.gr

You may also like