Η πιο ανατρεπτική συνέντευξη της Κατερίνας Καραβάτου…

Μία συνάντηση με την Κατερίνα Καραβάτου την άνοιξη ήταν αρκετή για να γνωρίσω έναν από τους πιο καλοπροαίρετους κι αυθεντικούς ανθρώπους. Με “κέρδισε” όχι μόνο βλέποντάς την ως μαμά, αλλά ως έναν επαγγελματία που δεν έχει “αλλοτριωθεί” από τα φωτα της δημοσιότητας… Μία δυναμική γυναίκα, με πολλή θετική αύρα!


The K-magazine: Ένας χρόνος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο ερχομός της Αέλιας… συγκλονιστικές αλλαγές στη ζωή σου! Είναι η καθημερινότητα ωραία μακριά από τις κάμερες;
Κατερίνα Καραβάτου: Η καθημερινότητα μου είναι πολύ όμορφη και πολύ διαφορετική. Οι πρώτοι μήνες πέρασαν τώρα που το σκέφτομαι χωρίς να μπορώ ακριβώς να ξεχωρίσω τη μέρα από τη νύχτα – νέα μαμά βλέπεις. Έπειτα άρχισα να καταλαβαίνω πως ζω πραγματικά μεγάλες στιγμές. Ό,τι και να μου είχαν πει τίποτα ουσιαστικά δεν μπορούσε να περιγράψει τα πρωτογνωρα συναισθήματα και τη νέα ζωή που ξεκίνησε πέρυσι το Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο μετά αισθάνομαι πιο συνειδητοποιημένη, χαλαρή και γεμάτη δύναμη για καινούρια ξεκινήματα με την Αέλια να μου χαμογελά σουφρώνοντας τη μυτούλα της δίπλα μου.
The K-magazine: Ποια είναι η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας;
Κατερίνα Καραβάτου:Η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ημέρας είναι μάλλον όταν ακούω τη φωνούλα της το πρωί να προσπαθεί να δηλώσει με διαφορούς γλυκούς αλλά ακατάλυπτους – προς το παρόν – ήχους το ότι έχει ξυπνήσει και είναι ώρα για την πρώτη μας αγκαλιά… Όταν δε, υπάρχει χρόνος για ολοκληρωμένη οικογενειακή αγκαλιά (δηλαδή και με τον μπαμπά μας), τότε ακόμα καλύτερα!

The K-magazine: Τι πιστεύεις για τον έρωτα;
Κατερίνα Καραβάτου:Είχα διαβάσει κάποτε τη γνώμη του Henry Louis Mencken για τον έρωτα, που ήταν η εξής: «έρωτας είναι ο θρίαμβος της φαντασίας επί της νοημοσύνης». Συμφωνώ.

The K-magazine:Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της τηλεόρασης;
Κατερίνα Καραβάτου:Η καλύτερη στιγμή είναι όταν δουλεύεις με την ομάδα για ένα ωραίο αποτέλεσμα. Η χειρότερη είναι όταν συνειδητοποιείς ότι κάποιες φορές δε φτάνει μόνο αυτό.

The K-magazine: Πόσο διαφέρει η Κατερίνα στην καθημερινότητα, από την Κατερίνα Καραβάτου που βλέπαμε στην τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια;
Κατερίνα Καραβάτου: Νομίζω πως τα βασικά συστατικά του χαρακτήρα μου διαφαίνονται όπου και να βρίσκομαι. Οι γνώσεις, οι σπουδές, τα βιώματα, οι αξίες, οι αρχές των ανθρώπων – όποιες κι αν είναι αυτές – δεν αλλάζουν μπροστά στις κάμερες. Μπορεί να δοθεί η ευκαιρία να φανούν καλύτερα ή όχι, είναι όμως εκεί ότι και να γίνει. Προσωπικά θεωρώ πως μου πήρε αρκετό καιρό για να εκραστώ ελεύθερα, γιατί η αυτολογοκρισία είναι απαραίτητη κι ιδιαίτερα σ ένα μέσο εθνικής εμβέλειας. Πρέπει να βρεις τις ισορροπίες σου. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν πράγματα που με αφορούν ή που είμαι και δεν τα γνωρίζουν οι τηλεθεατές. Καλώς ή κακώς.

The K-magazine: Ποια ειναι η πιο ανατρεπτική κίνηση που έχεις κάνει στη ζωή σου;
Κατερίνα Καραβάτου:
Ο γάμος μου με τον Κρατερό Κατσούλη!

 

The K-magazine:Είσαι ένας άνθρωπος που αγαπάει τη μουσική .. Το αγαπημένο σου soundtrack;
Κατερίνα Καραβάτου:
Το αγαπημένο κλισέ «χωρίς μουσική δε ζω», το ασπάζομαι δεόντως… αυτή την περίοδο το αγαπημένο μου soundtrack είναι το cd που φτιάξαμε με τον Κρατερό για τα βαφτίσια της Αέλιας και ήταν ένα από το δώρα της μπονμπονιέρας! Ξεκινά με το Here comes the sun των Beatles και συνεχίζει αναλόγως… ένα ηλιόλουστο compilation για να φωτίζει μάλλον πολύ μουντές μέρες.

The K-magazine:Τις επιπτώσεις της κρίσης, φαντάζομαι τις βιώνεις, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος… Τι άλλαξες στην καθημερινότητά σου;
Κατερίνα Καραβάτου:Όπως οι περισσότεροι έχω περιορίσει ότι μπορεί να περιοριστεί. Ευτυχώς για μένα, δεν είχα συνηθίσει ποτέ στη «μεγάλη ζωή», είμαι ένας μάλλον συντηριτικός άνθρωπος οπότε ουσιαστικά τα έξοδα μου πια αφορούν στην κόρη μου, στην οικογένεια μας.

The K-magazine: Πώς κρίνεις την ελληνική τηλεόραση σήμερα;
Κατερίνα Καραβάτου: Η τηλεόραση είναι σχεδόν αγνώριστη, αυτό είναι γεγονός. Το κλίμα ευδαιμονίας που και γω πρόλαβα για λίγο έχει παρέλθει ανεπιστρεπτεί. Ελπίζω να δοθούν στο μέλλον ευκαιρίες σε ανθρώπους με ωραίες ιδέες να δώσουν μια νέα πνοή και ως εκ τούτου θέσεις εργασίας σε επαγγελματίες που αυτές τις μέρες περνούν πολύ δύσκολα. Ας προσπαθήσουμε να εκμεταλευτούμε την κρίση δημιουργικά. Η κατήφια, η απαισιοδοξία, η απελπισία δεν πρέπει να γίνουν μονόδρομος.

The K-magazine: Τι είναι αυτό που δεν θα έκανες ποτέ στα media…
Κατερίνα Καραβάτου:Στη δουλειά μου δε θα έκανα κάτι που θα έθιγε την αξιοπρέπεια μου και φυσικά της οικογένειας μου.

The K-magazine:Πιστεύεις ότι έχεις κάνει συμβιβασμούς την περίοδο του ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ;
Κατερίνα Καραβάτου:Φυσικά κι έκανα συμβιβασμούς. Δε γνωρίζω κάποιον άνθρωπο που να μην έχει κάνει συμβιβασμούς στη δουλειά του. Αν υπάρχει μπράβο του. Εγώ πάντως έκανα. Κάποιοι απ αυτούς δε, με κυνηγάνε ακόμα καμιά φορά στα όνειρα μου….

The K-magazine: Ποιο είναι το «ταξίδι ζωής» που θα ήθελες να κάνεις με τον Κρατερό ή και οι 3 σας;
Κατερίνα Καραβάτου:Με τον Κρατερό μας συνδέει η κοινή μας θέληση να ταξιδέψουμε, να δούμε άλλους πολιτισμούς, άλλες ζωές, άλλες νοοτροπίες, να γεμίσουμε με νέες εικόνες. Τώρα στο πλάνο αυτό απαραίτητος συνταξιδιώτης μας είναι η Αέλια. Χωρίς αυτήν δεν είναι ωραία…
The K-magazine:Σε καλούν για να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα σε κάποιο φόρουμ… τι θα έλεγες για να τη διαφημίσεις;
Κατερίνα Καραβάτου: Θα τους προσκαλούσα στο σπίτι της θείας μου της Ελένης στα Λατζιανά, στην επαρχία Κισσάμου στα Χανιά. Τα υπόλοιπα θα ήταν πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα…

The K-magazine:Ποιο είναι το στοιχείο του χαρακτήρα σου που σε καθορίζει ως άνθρωπο;
 Κατερίνα Καραβάτου:
Νομίζω πως είναι η υπομονή μου.

The K-magazine:Ποιο είναι το μότο που ακολουθείς στη ζωή σου και οι αρχές και αξίες που θέλεις να πάρει η Αέλια;
Κατερίνα Καραβάτου: Το δικό μου μότο είναι αρκετά Χριστιανικό. Αγάπη και φως. Αν η Αέλια βαδίσει με αγάπη, όλα στο δρόμο της θα είναι φωτινά. Σαν το όνομα της.
The K-magazine: Τα σχέδιά σου, οι στόχοι σου συνήθως είναι μακροπρόθεσμοι; Ή βραχυπρόθεσμοι;
Κατερίνα Καραβάτου:Δυστυχώς δεν έχω μακροπρόθεσμους στόχους. Πάω βήμα βήμα κι αυτό είναι και καλό και κακό.
The K-magazine: Ποια τα επαγγελματικά σου σχέδια για φέτος; Έχεις να μας ανακοινώσεις κάτι;
Κατερίνα Καραβάτου:Έχω σχέδια που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα…

You may also like