Η συνταγή για το πιο θεϊκό cheeseball που έχετε δοκιμάσει

Ένα καλό ορεκτικό πριν το φαγητό ή ένα απλό σνακ στο ενδιάμεσο των κυρίως γευμάτων μας αξίζει να έχει τόση νοστιμιά όση κι ένα περιποιημένο μεσημεριανό ή βραδινό φαγητό. Και τι καλύτερο από ένα που να έχει τυρί κρέμα σαν βάση του και κάθε καλό μπαχαρικό και αρωματικό να το απογειώνει και να μας κάνει να λέμε στο τέλος «Ε, ναι!». Η συνταγή για cheeseballπου ακολουθεί, κυκλοφόρησε στο ίντερνετ κι έχει κάνει τους foodiesνα παραμιλάνε.

Υλικά:
230 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 σκελίδα σκόρδο
½ τσαμπί σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ λεμόνι, σε χυμό
Περίπου 30 γραμμάρια μείγμα (σε μορφή σκόνης) από πιπεριές και σκόρδο
2 κουταλιές του γλυκού μαύρο πιπέρισε σκόνη, ή και παραπάνω αν είναι της αρεσκείας σας
1 πακέτο κράκερς

Οδηγίες :

  1. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και προσθέστε αλάτι. Λιώστε το μείγμα με την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού, μέχρι να δημιουργηθεί πάστα.
  2. Σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους, ανακατέψτε την πάστα, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανο, τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα για να φτιάξετε μία μπάλα από το μείγμα με το τυρί κρέμα. Βάλτε τη στο ψυγείο για 20 λεπτά, ή μέχρι να γίνει σφιχτή.
  3. Σε ένα πιάτο με επίπεδη επιφάνεια, ανακατέψτε το μείγμα σκόνης από πιπεριές και σκόρδο με το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε κι άλλο πιπέρι αν το θέλετε πιο πικάντικο. Πάρτε την μπάλα τυριού και κυλίστε τη στο μείγμα μπαχαρικών, σπρώχνοντας ελαφρά τα μπαχαρικά μέσα στην μπάλα, μέχρι να καλυφθεί εντελώς ολόκληρη.
  4. Τοποθετήστε τη σε ένα μικρό πιάτο, καλύψτε τη με ένα διάφανο χαρτί τυλίγματος και τοποθετήστε τη στο ψυγείο. Σερβίρετε το cheese ball με κράκερς.

*Μπορείτε να φτιάξετε είτε ένα μεγάλο cheeseball είτε περισσότερα μικρότερα (μπουκίτσες) με την ίδια ποσότητα υλικών.

Πηγή

You may also like