Our Sunday Netflix pick: The Haunting Of Bly Manor

Totally binge-worth!

               Συνδυάζετε κι εσείς τα φθινοπωρινά κυριακάτικα βράδια που κουρνιάζετε με μία κουβερτούλα στον καναπέ με μία καλή ιστορία τρόμου; Αν ναι, τότε απόψε σας προσκαλώ να επισκεφθούμε μία επιβλητική έπαυλη στην Αγγλία όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται…

Η υπόθεση:

               Όλα ξεκινούν από ένα γαμήλιο rehearsal dinner όπου μία εκ των καλεσμένων αποφασίζει να μοιραστεί με τους νεόνυμφους την ιστορία της Dani Clayton (Victoria Pedretti). Πρόκειται για μία Αμερικανίδα γκουβερνάντα που το 1987 ο Henry Wingrave (Henry Thomas) την προσέλαβε για να προσέχει τα δύο του ανίψια, τον Miles (Benjamin Evan Ainsworth) και τη Flora (Amelie Bea Smith). Στην Έπαυλη του Bly εργάζονται επίσης η οικονόμος Hannah Grose (T’Nia Miller), ο σεφ Owen Sharma (Rahul Kohli) κι η κηπουρός Jamie (Amelia Eve). Τα φαινόμενα δείχνουν πως η δουλειά της Dani μοιάζει εύκολη. Μην ξεχνάμε ομως τις απώλειες που έχουν βιώσει τα παιδιά, αρχικά με τους γονείς τους κι έπειτα με την προηγούμενη γκουβερνάντα τους που βρήκε τραγικό θάνατο στην Έπαυλη.

Όμως η Έπαυλη Bly κρύβει μέσα στους τοίχους της ανυπολόγιστο πόνο κι οργή που εξωτερικεύονται με περίεργα περιστατικά.Την ώρα μάλιστα που κι η ίδια η Dani προσπαθεί να ξεφύγει από το δικό της παρελθόν…

               Η σειρά εννέα επεισοδίων “The Haunting Of Bly Manor” βασίζεται μερικώς στο μυθιστόρημα του Henry James “Το Γύρισμα Tης Βίδας”. Αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο της ανθολογίας του Mike Flanagan “The Haunting”, ακολουθώντας την επιτυχημένη σειρά “The Haunting of Hill House”.

               Η πανδημία του κορονοϊού έχει “παγώσει” τη ζωή σε όλα τα μέτωπα. Οπότε οι νέες παραγωγές που μας προσφέρονται έστω και μέσω streaming platforms είναι σαφώς ευπρόσδεκτες. Ένας λόγος παραπάνω για όσους θέλουμε να κάνουμε κι ένα follow up στις αγαπημένες μας σειρές. Την προηγούμενη Παρασκευή, λοιπόν, που η σειρά έκανε πρεμιέρα, περιττό να πω πως την καταβρόχθισα μέσα στο προηγούμενο ΠΣΚ!

               Και κάθε στιγμή που αφιέρωσα στη νέα σαιζόν του “The Haunting” άξιζε!

Antigone’s view

               Όπως και στο “Hill House”…ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες! Και δε μιλάμε μόνο για τα φαντάσματα που το μάτι σου θα πιάσει για κλάσμα του δευτερολέπτου (BTW, το “find the ghost” έχει γίνει ιδιαίτερα εθιστικό σε αυτήν την ανθολογία!). Μιλάμε για μικρές “πινελιές”. Κάθε λέξη. Κάθε φράση. Κάθε κίνηση του εκάστοτε χαρακτήρα είναι κι από ένα “ψιχουλάκι” που οδηγεί το θεατή στη σκοτεινή προϊστορία που κρύβεται πίσω από τις βαριές πόρτες του Bly Manor. Παρά τον τρόμο, όμως, που προμηνύεται, δε μπορείς να μη συγκινηθείς με τον αγώνα που κάθε χαρακτήρας δίνει με το δικό του παρελθόν ή και το παρόν του.

Το “Bly Manor” σε κατακλύζει με τον έντονο συναισθηματισμό που εκπέμπει. Κι όλα αυτά με εκστατικά scare jumps, ανατροπές που συγκλονίζουν. Κι ένα cast που εκφράζει στο μέγιστο βαθμό κάθε κρυφή γωνία του ψυχισμού του χαρακτήρα τους. Πρόσωπα γνώριμα από το “Hill House” όπως η Victoria Pedretti κι ο Oliver Jackson-Cohen επανέρχονται δυναμικά από την προηγούμενη σαιζόν κι υπόσχονται μία ιστορία που θα μας καθηλώσει!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε το “The Haunting Of Bly Manor” όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Κι όταν τελειώσετε τη σαιζόν, σας περιμένω να κάνουμε σύγκριση για το ποιος βρήκε όλα τα φαντάσματα!

               Πρωταγωνιστούν: Victoria Pedretti, T’Nia Miller, Rahul Kohli, Amelie Bea Smith, Benjamin Evan Ainsworth, Henry Thomas, Amelia Eve κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like