Θες να γυμναστείς αλλιώς το καλοκαίρι; No problem!

Μπήκαμε πια στην περίοδο όπου θα ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές άδειες διακοπών και είμαι σίγουρη πως όλοι ανυπομονούμε πώς και πώς για τη μεγάλη απόδραση! Τι γίνεται, όμως, για όσους δε θέλουμε να αφήσουμε, έστω και για αυτό το μικρό διάστημα, την καθημερινή μας γυμναστική; Κι όμως, υπάρχει λύση. Ή μάλλον, υπάρχουν λύσεις, πληθυντικός! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές εναλλακτικές που θα δραστηριοποιήσουν όλο το σώμα και παράλληλα θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικές από τη ρουτίνα του υπόλοιπου χρόνου!

01 Κολύμπι. Ναι, αντιλαμβάνομαι πως για τους καλοκαιρινούς μήνες το κολύμπι είναι αυτονόητο, αλλά προφανώς και δε μιλάμε για απλό πλατσούρισμα. Το κολύμπι στη θάλασσα, σε αντίθεση με την πισίνα, μας ανεβάζει μεν κάπως το επίπεδο δυσκολίας με τα ρεύματα, αλλά προσφέρει μία πλήρη αερόβια (cardio) προπόνηση και ενδυνάμωση όλων των μυϊκών ομάδων χωρίς τους κινδύνους μικροτραυματισμών από τους κραδασμούς που ενέχει η προπόνηση στη στεριά. Επιπλέον, κολυμπώντας στη θάλασσα, προσλαμβάνουμε περισσότερη βιταμίνη D χάρη στην έκθεση του ήλιου.

               02 Ποδηλασία ή πεζοπορία/jogging. Ο καλός καιρός της εποχής ενδείκνυται για να κάνουμε την αγαπημένη μας γυμναστική στην εξοχή, ειδικά αν οι διακοπές σας συμπεριλαμβάνουν και ορεινούς προορισμούς. Όχι μόνο γιατί ξεφεύγουμε από την πόλη αλλά κυρίως επειδή, όπως και στο κολύμπι, αυξάνονται οι προκλήσεις, όπως για παράδειγμα η κλίση κι η αίσθηση του εδάφους.

               03 Σπορ γηπέδου. Όπως και να έχει, το χειμώνα η γυμναστική μπορεί να είναι κάπως πιο μονότονη, είτε κάνουμε Jogging σε μία αγαπημένη διαδρομή στην πόλη είτε στο διάδρομο του γυμναστηρίου. Το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη εποχή για να δοκιμάσουμε κάτι νέο και μάλιστα με παρέα! Αθλήματα όπως το τένις ή το βόλεϊ απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά, εγρήγορση και ένα μεγαλύτερο φάσμα κινήσεων από τα καθιερωμένα μας lunges – κι όλα αυτά εννοείται πως κινητοποιούν το σώμα στο έπακρο. Αν ρωτούσατε εμένα, δοθείσης ευκαιρίας, θα φρόντιζα να συνεχίσω ένα τέτοιο σπορ και το χειμώνα!

               Μαγιό δε ρωτάω αν βάλατε στη βαλίτσα, το θεωρώ δεδομένο! Όμως αν ακόμη σκέφτεστε αν θα βάλετε κι ένα-δύο ρουχαλάκια γυμναστική και τα αθλητικά σας παπούτσια, θα έλεγα απλά να τα προσθέσετε!

You may also like